uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

nu
nu
0 19.04.2019 16:20:47

FANTASTIČNO! Ekipa iz dežele Adebayorja nastopa v slovenskih dresih!?! (FOTO)

Profimedia
Tudi to je nogomet. Predvsem pa je to zgodba, ki preko nogometa združuje in navdušuje.

V ospredju zgodbe je nekdanji nogometaš Maribora Bojan Krempl, ki se je angažiral v prav posebni akciji - pomagal je mladim nogometašem v Togu. Kako? Pravzaprav preprosto, tako malo je treba ... Jasno, treba je imeti voljo in željo narediti nekaj dobrega.

Gre za drese NK Slivnica, ki so potem, ko se je klub iz šolske slačilnice preselil v lastne prostore, ostali v šoli. Gospod Krempl je drese želel sprva uporabiti za potrebe šolske ekipe, a so bili ti preveliki, tako da jih je shranil v svojem kabinetu. Potem so ti povsem po naključju odpotovali daleč, približno 5000 kilometrov zračne linije južneje - v Togo!

slivnica

togo


"Oni nimajo niti približno takih pogojev za vadbo kot mi, sploh pa dobiti kvalitetne drese...," je razlagal Krempl, ki je drese posredoval prijatelju iz Avstrije, ki je sicer doma iz Toga. "Lani jih je odnesel domov v Togo. Povedal mi je, da je bilo nepopisno veselje, ko jim je izročil garnituro. Obubožana ekipa te vasi igra prvenstvene tekme v teh dresih."

V NK Slivnica, ki sicer igra v drugi medobčinski ligi MNZ Maribor, menijo, da nogomet niso samo zmage in porazi, ampak tudi dobronamernost, zbliževanje ter medsebojno pomaganje.

Prvi zvezdnik Toga, tudi kapetan reprezentance, je Emmanuel Adebayor, nekdanji član Arsenala, Manchestra Cityja in Tottenhama.

Članki iz rubrike