Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 19.04.2019 16:20:47

FANTASTIČNO! Ekipa iz dežele Adebayorja nastopa v slovenskih dresih!?! (FOTO)

Profimedia
Tudi to je nogomet. Predvsem pa je to zgodba, ki preko nogometa združuje in navdušuje.

V ospredju zgodbe je nekdanji nogometaš Maribora Bojan Krempl, ki se je angažiral v prav posebni akciji - pomagal je mladim nogometašem v Togu. Kako? Pravzaprav preprosto, tako malo je treba ... Jasno, treba je imeti voljo in željo narediti nekaj dobrega.

Gre za drese NK Slivnica, ki so potem, ko se je klub iz šolske slačilnice preselil v lastne prostore, ostali v šoli. Gospod Krempl je drese želel sprva uporabiti za potrebe šolske ekipe, a so bili ti preveliki, tako da jih je shranil v svojem kabinetu. Potem so ti povsem po naključju odpotovali daleč, približno 5000 kilometrov zračne linije južneje - v Togo!

slivnica

togo


"Oni nimajo niti približno takih pogojev za vadbo kot mi, sploh pa dobiti kvalitetne drese...," je razlagal Krempl, ki je drese posredoval prijatelju iz Avstrije, ki je sicer doma iz Toga. "Lani jih je odnesel domov v Togo. Povedal mi je, da je bilo nepopisno veselje, ko jim je izročil garnituro. Obubožana ekipa te vasi igra prvenstvene tekme v teh dresih."

V NK Slivnica, ki sicer igra v drugi medobčinski ligi MNZ Maribor, menijo, da nogomet niso samo zmage in porazi, ampak tudi dobronamernost, zbliževanje ter medsebojno pomaganje.

Prvi zvezdnik Toga, tudi kapetan reprezentance, je Emmanuel Adebayor, nekdanji član Arsenala, Manchestra Cityja in Tottenhama.

Članki iz rubrike