stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
3 16.03.2019 08:40:37

VROČICA PRED DERBIJEM! To so zadnji odzivi iz obeh taborov, takšni sta VERJETNI PRVI POSTAVI (foto)

Grega Wernig
Vodilni moštvi prve lige Maribor in ljubljansko Olimpijo drevi ob 20.30 v Stožicah čaka tretja medsebojna tekma sezone. Ta bi v primeru zmage Štajercev bržčas dokončno zapečatila prvaka, saj bi bila prednost že 13 točk. A v ljubljanskem taboru napovedujejo boj za tri točke in zmeren zaostanek v nadaljevanju prvenstva.

Prvi derbi sezone v Stožicah se je bolje končal za izbrance Darka Milaniča, ki so zmagali s 3:0. Zeleno-beli pa so na drugi tekmi v Ljudskem vrtu slavili z 2:1.

Tokrat imajo v obeh taborih nekaj težav s ključnimi igralci, med drugimi po posebnem programu pri Mariboru vadijo Marko Šuler, Jan Mlakar, Blaž Vrhovec, Luka Uskoković in Gregor Bajde, a po drugi strani se v ekipo vračajo Martin Milec, Mitja Viler, Dino Hotić in Aleks Pihler.

Igral bo tudi izkušeni osrednji branilec Aleksandar Rajčević. "Vzdušje je super, posebej, ker nam je uspelo povečati prednost. V derbi gremo pozitivno in upamo na pozitiven izplen," meni Rajčević in dodaja, da razplet še ne bo odločil prvenstva.

poligon olimpija maribor


Pri Olimpiji bodo predvsem pogrešali Jucieja Lupeto in kaznovanega Asmirja Suljića. V prave tekmovalne tirnice pa se vrača sicer še ne stoodstotno pripravljeni Rok Kronaveter. "To je odlična priložnost, da se vrnemo v zmagovalni niz. Naredili bomo vse, da zmanjšamo zaostanek," pa meni še ne stoodstotno pripravljeni Kronaveter.

Tekmo bo sodil Damir Skomina.

V okviru 23. kroga bosta ob derbiju danes na sporedu še obračuna Celja in Triglava ter Mure in Krškega, v nedeljo pa bosta tekmi Aluminij - Rudar in Gorica - Domžale.


Značke: nogomet, dp, derbi

Članki iz rubrike