Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 16.03.2019 01:40:43

PRESENEČENJE! Lionel Messi v 15 letih z Barcelono nikoli ni premagal LE TEGA TEKMECA

Reuters
Barcelona je po remiju brez zadetkov na prvi tekmi brez težav odpihnila Lyon na povratnem dvoboju in se uvrstila v četrtfinale lige prvakov.

V katalonski prestolnici je bilo kar 5:1, glavna zvezda na igrišču pa je bil kakopak Lionel Messi. Argentinec je dosegel dva zadetka, pri dveh pa je opravil glavni del naloge. Prvi zadetek je dosegel v 17. minuti, ko je vratarja Francozov premagal s 'panenko', drugega pa v 78. minuti, ko je dokončno prelomil tekmo.

Messi je postal prvi igralec v tej sezoni lige prvakov, ki je na eni tekmi dosegel dva zadetka, pri dveh pa je sodeloval s podajo. Za nameček mu je takšen dosežek uspel prvič v dresu Barcelone. Ob tem je tudi edini igralec v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, ki je sodeloval pri kar desetih zadetkih. Osem jih je dosegel, pri treh je bil podajalec.

S sredino zmago je dosegel še en mejnik - to je bila namreč že njegova 476. zmaga v dresu Barcelone, s čimer se je izenačil s klubskim rekorderjem Xavijem. Je pa res, da je Argentinec do te številke prišel v precej krajšem času (na 673 tekmah, Katalonec pa na 767 tekmah).


Messi se je v 15 letih igranja za Barcelono srečal s 85 različnimi tekmeci, a proti le enemu med njimi ni uspel doseči zmage. Presenetljivo ne gre za kakšnega od evropskih velikanov, ampak za neznani klub UDA Gramenet, ki danes igra v drugi katalonski ligi.

Šlo je za drugi krog pokalnega tekmovanja. Za Messija je bila takratna sezona prva v dresu Barcelone. Na tej tekmi je celo prvič zaigral za prvo ekipo. Trener Franck Rijkaard je v začetno postavo uvrstil tudi Puyola, Oleguera, van Bronckhorsta, Marqueza, Xavija, Iniesto, Larssona in Giulyja. UDA Gramenet je bil takrat španski tretjeligaš in proti sijajni ekipi z debitantom Messijem, ki ga je že v 28. minuti zamenjal Eto'o, senzacionalno po podaljških z 1:0 izločila veliko Barcelono.

V tisti sezoni je UDA Gramenet prišel do četrtfinala pokalnega tekmovanja, tam pa se krčevito boril z Betisom. Na prvi tekmi je bilo 2:2, povratno srečanje pa je ekipa iz Seville, ki je v tisti sezoni tudi osvojila pokal, zmagala s 4:3.

Mimogrede, od vseh 85 tekmecev je Messi največkrat slavil v dvobojih s Sevillo - 28-krat.

Članki iz rubrike