Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 16.03.2019 01:05:07

POGUMNO IN SAMOZAVESTNO! Mladi zvezdnik Ajaxa v Torino poslal OPOZORILO za Ronalda in soigralce

Reuters
Evropski klubski nogomet bo dobil novega vladarja. Madridski Real je po treh zaporednih naslovih sestopil, orožje je položil pred Ajaxom.

Nizozemci so s pretežno mlado in izjemno nadarjeno ekipo pobrali simpatije pri nevtralnem občinstvu. Tudi v dvoboju z Juventusom bodo množice navijale za Ajax, ki nikakor ni brez možnosti za uvrstitev v polfinale.

Ajax je doslej štirikrat osvojil Evropo - trikrat zapored na začetku sedemdsetih in v sezoni 1994/95, ko je izvrstno generacijo na vrh popeljal Louis van Gaal. Na Dunaju je klonil Milan, naslednje leto pa so Nizozemci v finalu priznali premoč, zanimivo, ravno Juventusu. Po streljanju enajstmetrovk.


Senzacija iz Amsterdama se spet vzepnja po lestvici, a Torinčani s Cristianom Ronaldom na čelu so v četrtfinalu na papirju favoriti. Po žrebu se je oglasil vzhajajoči zvezdnik svetovnega nogometa Frenkie de Jong, ki se je z Barcelono že dogovoril za poletni prestop.

"Juventus je favorit. Italijani so bili odlični na povratni tekmi z Atleticom, igrali so zelo napadalno. Verjetno so zelo zadovoljni, ker jim je žreb namenil Ajax. Ampak, naj kar pogledajo, kako mi igramo. Niti na pamet jim ne bo padlo, da bi nas podcenili," je v Torino poslal opozorilo 21-letni vezist Ajaxa.

Mladi nogometaš, eden najbolj nadarjenih na svetu, je izjemno vesel, da bo imel priložnost igrati proti Ronaldu. "Ko sem imel 10 ali 11 let, je bil on že eden od najboljših igralcev na svetu. Zdaj pa bom igral proti njemu. To je odličen občutek," je poudaril de Jong.

Članki iz rubrike