900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 16.03.2019 02:01:18

VROČICA PRED DERBIJEM! Zrcalce, zrcalce na steni povej, KDO NAJBOLJ VREDEN IGRALEC v deželi je tej

Grega Wernig
Po spodrsljaju Olimpije v Kranju prejšnji teden je današnji derbi izgubil nekaj sijaja. A derbi ostaja derbi, zato bomo danes v Stožicah gledali najboljše, kar nam lahko slovenski klubski nogomet ponudi.

Olimpija in Maribor sta se v tej sezoni srečala že dvakrat, obakrat pa je domača ekipa ostala praznih rok. Najprej Ljubljančani v Stožicah, potem Mariborčani v Ljudskem vrtu. Tokratni obračun se bo zgodil v znamenju velike točkovne razlike na lestvici - vijoličasti imajo deset točk prednosti pred zeleno-belimi in za marsikoga je prvenstvo že odločeno.

Če bodo gostje ohranili točko ali celo zmagali, bo naslov skoraj gotovo že oddan, v primeru domače zmage pa se bo točkovna vrzel zmanjšala na sedem točk in ob dejstvu, da se bosta moštvi srečali še enkrat (pod Kalvarijo), bo prvenstvo še naprej odprto.



Na stoženski zelenici bomo ne glede na preštevanje točk videli najboljše posameznike slovenske lige. Po podatkih Transfermarkta je ekipa Maribora za dobrih 5 milijonov evrov vrednejša od Olimpijine. Tudi sicer nogometaši z največjo tržno vrednostjo prihajajo iz štajerskega tabora. Po podpisu pogodbe z angleškim Brightonom je cena močno poskočila napadalcu Janu Mlakarju, tako da je zdaj z 2 milijonoma z naskokom na prvem mestu. Sledita mu Luka Zahović (1,25 milijona) in Amir Dervišević (1 milijon). Na četrtem mestu med tremi Mariborčani pri vrednosti 800.000 evrov končno najdemo tudi prvega igralca Olimpije - Stefan Savić dela družbo Martinu Milcu, Kenanu Piriću in Blažu Vrhovcu.

Nadarjeni član Domžal Adam Gnezda Čerin (tudi novopečeni članski reprezentant) je prvi nogometaš, ki se je vrinil med igralce večnih tekmecev. Njegova tržna vrednost je 750 tisočakov, tako kot tudi vrednost Saše Ivkovića.

Značke: prva-liga, derbi, vrednost

Članki iz rubrike