Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 10.03.2019 19:01:26

Rudar - Mura 1:0 (0:0)

Aleš Cipot / Fotolens
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0).

* Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Kordež in Perger.
* Strelci: 1:0 Krefl (76.).
* Rudar: Radan, Tomašević, Pušaver, Kašnik, Hrubik (od 87. Pišek), Ćosić, Arap, Krefl, Kobiljar (od 56. Škoflek), Radić, Tučić (od 71. Črnčič).
* Mura: Obradović, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar (od 78. Ćerimagić), Lorbek, Maroša (od 62. Horvat), Kouter, Karničnik (od 73. Bobičanec), Sirk.
* Rumeni kartoni: Kašnik, Hrubik, Ćosić; Šturm.
* Rdeči karton: /.

Velenjski nogometaši so tudi brez kaznovanega Damjana Trifkovića dosegli pomembno zmago za uresničitev cilja - obstanka v ligi oziroma preboja v sredino lestvice. Tokrat so na kolena spravili Muro, ki je končala niz treh neodločenih izidov. Rudar je zabeležil drugo zaporedno zmago in je zdaj osmi, za šestouvrščeno soboško ekipo, ki je pogrešala Luko Šušnjaro, zaostaja le dve točki.

rudar mura 1 ac
Aleš Cipot / Fotolens


Prvi na tekmi so zagrozili Sobočani, ko je v deveti minuti tudi malce po sreči Nino Kouter z desne strani žogo poslal v prečko. Nadaljevanje ni ponudilo ravno razburljivega nogometa, gledalci so pogrešali nevarne akcije ene ali druge ekipe. V tem pogledu so bili malce konkretnejši gosti, ki so sprožili več strelov, a niti eden ni bil natančen.

Tudi v uvodu drugega polčasa sta ekipi bolj ali manj igrali med kazenskima prostoroma, šele v 61. minuti je nekoliko zagrozila Mura, a po podaji z leve strani ni pred golom nihče ujel žoge. V 64. minuti pa so bili nevarni domači, z dobrih 25 metrov je sprožil Žiga Škoflek, Matko Obradović pa se je izkazal z lepo obrambo.

Dve minuti pozneje je iz praktično mrtvega kota iz bližine zgrešil Žan Karničnik, v 76. minuti pa je tik pred golov črto dobro posredoval David Kašnik in žogo "snel" z glave Roku Sirku. Takoj zatem pa je na drugi strani Rudar povedel.

Leon Črnčič je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil povsem sam Aljaž Krefl in zadel za 1:0. Dominik Radić bi lahko potrdil zmago v 82. minuti, ko je bil sam pred Obradovićem, a je žogo poslal malo mimo vrat.

Mura je v zadnjih minutah prevzela pobudo, poskušala priti vsaj do točke, a prave, nevarne akcije ji ni več uspelo izpeljati. Velenjska obramba je dobro preprečevala zaključne strele.

Rudar bo v 23. krogu v nedeljo gostoval v Kidričevem, Mura pa bo dan prej gostila Krško.

Značke: nogomet, dp, izidi

Članki iz rubrike