902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
1 10.03.2019 14:22:11

DISKRIMINACIJA NA HRVAŠKEM! Vstopnico lahko kupijo le tisti, ki ... (FOTO)

sn
Zgodilo se je na tekmi v Koprivnici, na tekmi med Slaven Belupom in Hajdukom. In zgodilo se je nekaj nedopustnega, zato se je večina Hrvatom dvignila na noge in zahteva odgovore.

Povzemamo pripovedovanje novinarja spletnega portala gol.hr, ki se je včeraj popoldne odpravil na tekmo v Podravino. Odločil se je, da bo tekmo spremljal na običajni tribuni mestnega stadiona. Pred blagajno pa je naletel na nekaj, kar meji na norost. Eden od predstavnikov kluba in varnostnik sta izrazito neprijazno vse čakajoče v vrsti delila v dve sekupini - tiste, ki so ustrezali pogoju za nakup vstopnice in ostale, ki niso imeli pravico vstopa na stadion.

Vstopnico so lahko namreč kupili le tisti, ki so z osebno izkaznico dokazali, da imajo stalno prebivališče v eni od petih občin: koprivničko-križevački, varaždinski, međimurski, bjelovarsko-bilogorski ali virovitičko-podravski. Županiji namreč, po hrvaško kakopak. "Izvlite iti na gostujočo tribuno med pripadnike Torcide," je bil najpogostejši odgovor varnostnika.

slaven hajduk
gol.hr

slaven hajduk 1
gol.hr


Tako sta bila ravno pred novinarjem v vrsti moški in ženska z dvema majhnima otrokoma, vsi štirje so se morali umakniti in razočarano oditi. Novinar je pred stadionom izvedel, da naj bi se pod bizarni pogoj za nakup vstopnic podpisala policija, klub pa naj ne bi imel nič s tem. No, policisti so to ostro zanikali, češ da lahko takšen pogoj postavi le organizator prireditve, to pa je klub.

Seveda se je pred blagajno dogajalo marsikaj, veliko je bilo razburjanja in razočaranja. Pojavljali so ljudje, ki so rojeni v Koprivnici, od rojstva so navijači Slaven Belupa, trenutno pa pač živijo, denimo, v nekem drugem kraju. In takšni niso mogli kupiti vstopnic.

Pozneje je vendarle prišlo do uradne razlage tiskovnega predstavnika kluba: "Policija je bila prepričana, da je vsakdo, ki prihaja na tekmo med Slaven Belupom in Hajdukom in ne živi v teh petih občinah, navijač dalmatinskega kluba. Strinjam se, da je takšna odločitev slaba, ni logična, vendar klub mora spoštovati takšno odločitev policije."

torcida
sn


Tik pred začetkom tekme, ko je bilo razburjenih gledalcev že ogromno, groženj z odvetniki in tožbami pa tudi, sta klub in policija popustila in začela delati izjeme ter spuščati na tribuno tudi ljudi brez izpolnjenega pogoja.

In za veliki finale še incident, ki se je zgodil tudi kot posledica bizarne odločitve, kogarkoli že ... Eden od igralcev Slaven Belupa je po tekmi z golimi rokami napadel in pretepel direktorja varnostne službe, saj njegovi starši in dekle, ki imajo stalno prebivališče v Zagrebu, niso smeli na stadion. Razočarani so sedli v avtomobil in se vrnili domov. A klub iz Koprivnice ta pripetljaj ostro zavrača, češ mediji so vse skupaj napačno razumeli. Varnostniki so varovali sodnike, nakar je prišlo do povišanih tonov in prerivanja.

Značke: slaven-belupo, hajduk

Članki iz rubrike