Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.02.2019 10:02:29
Deli članek:

SPOREN PENAL za Olimpijo ali vseeno PRAVILNA ODLOČITEV? Pojavil se je POSNETEK, ki ne pušča dvomov (video)

alesfevzer.com

Olimpija je v nedeljo premagala Krško, tekma še vedno buri duhove.

Da je Jucie Lupeta pri tretjem zadetku za Olimpijo storil evidenten prekršek nad Markom Zalokarjem, je kristalno jasno. To je bila velika napaka glavnega sodnika Andreja Žnidaršiča. Toda ali je slednji grešil tudi, ko je že po nekaj minutah dosodil enajstmetrovko za goste iz Ljubljane? V Krškem so prepričani, da prekrška za najstrožjo kazen ni bilo in da je Stefan Savić spretno zaigral padec v kazenskem prostoru.

alesfevzer.com

Toda zdaj se v javnosti pojavil posnetek iz drugega zornega kota, ki ponuja močno misel, da je bila Žnidaršičeva odločitev vseeno pravilna. Kot je moč videti v posnetku, ki ga je objavila NK Olimpija, je branilec Krškega Tomaž Zakrajšek dejansko s stegnom zadel v Savićevo nogo, in to v trenutku, ko je nogometaš ljubljanskega kluba želel spremeniti smer gibanja. Da je Savić vse skupaj tudi spretno izkoristil, ni dvoma, a vseeno je dejstvo, da je do stika med nogometašema prišlo. Zakrajšek se ob tem niti ni dotaknil žoge, marveč zgolj tekmečeve noge. 

Ali je torej Žnidaršič v tem primeru res storil napako ali se je odločil pravilno, je odločitev, ki jo kakopak prepuščamo vam. A dejstvo je, da posnetek iz malce drugačnega zornega kota vendarle daje bolj prav sodniku kot njegovim kritikom ...

Če vam posnetka ne pokaže, si ga oglejte tukaj!