Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
27.02.2019 08:35:20
Deli članek:

Umazane ruske igrice? Mladen Rudonja brez dlake na jeziku o očitkih, da ima Vombergar hepatitis B

alesfevzer.com

Odjeknilo je kot bomba. Informacija, da je bil prestop Andresa Vombergarja v Ufo dolgo negotov in hkrati potrjen zelo pozno, ker naj bi na zdravniškem pregledu ugotovili, da ima 24-letni napadalec hepatitis B, je po pričakovanjih dvignila veliko prahu.

Andres Vombergar je spet v središču pozornosti. Potem ko je ves prejšnji teden burila duhove negotovost, povezana s prestopom v Ufo, oziroma zavlačevanje Rusov po Olimpijini potrditvi njegovega odhoda, so nam zdaj prišle na uho informacije, zakaj naj bi bilo vse skupaj zavito v tančico skrivnosti. Včeraj smo na straneh našega časopisa poročali, da naj bi na zdravniškem pregledu v Španiji, kjer so bili Bojan Jokić in soigralci na pripravah, ugotovili, da ima odlični napadalec menda hepatitis B, kar naj bi posledično vplivalo na to, da sta njegovo koleno in hrbet v slabšem stanju, kot bi pričakovali pri zdravem vrhunskem športniku. Takšna diagnoza je seveda osupljiva in v ponedeljek smo ves dan raziskovali, kaj se je pravzaprav zares dogajalo in zakaj je potemtakem Ufa sploh privolila v podpis pogodbe. Če bi bilo res kaj tako zelo hudo narobe, ga bržčas ne bi želeli imeti v svoji ekipi ...

S pomočjo naših virov smo izvedeli, da se je Andres Vombergar sicer zares cepil proti hepatitisu B, kar naj bi bil razlog, da so zaradi protiteles v krvi odličnega napadalca nekatere povišane vrednosti, ki so jih v Ufi očitno povezali z omenjeno boleznijo. Ali pa so to hoteli storiti z namenom, da bi znižali dogovorjeno odškodnino 1,4 milijona evrov. Prav tako smo omenili, da je predstavnike Ufe k previdnosti prisililo tudi vedenje vodilnih mož Olimpije. Na vsak način so želeli uresničiti prestop in to je pri Rusih bojda povzročilo sum, da je morda kaj narobe.

Želeli smo še več informacij in se obrnili na Mladena Rudonjo, ki ima največ zaslug za prihod Andresa Vombergarja v Slovenijo in še vedno bdi nad njegovo kariero. »Ah, to nima zveze z ničimer, to nima zveze z resničnostjo!« se je odzval nekdanji reprezentant. »Kakšen hepatitis B neki! Da, drži, da se je cepil in zaradi protiteles so bile določene vrednosti v krvi povišane. Je pa negativen na hepatitis B. Ker ga nima. Enostavno povedano, ga nima,« je odločno nadaljeval Mladen Rudonja in pristavil: »Saj vse to lepo piše tudi v izvidih. Ti so jasni. Resda so v španščini, zato lahko samo ugibam, kako so jih Rusi prevedli. Tega res ne vem, dejstvo pa je, da izvidi razkrivajo, da nima hepatitisa.«

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM JE MLADEN RUDONJA MED DRUGIM SPREGOVORIL O STARI POŠKODBI KOLENA VOMBERGARJA, SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!