Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.02.2019 09:45:03
Deli članek:

SANJSKO: Pred leti v Ljudskem vrtu, zdaj bo služil milijone v ANGLEŠKI LIGI in pri nekdanjemu prvaku!

Brendan Rodgers je novi trener Leicester Cityja.

Brendan Rodgers je novi trener angleškega nogometnega prvoligaša Leicester Cityja, pri čemer je zapustil klop škotskega prvaka Celtica in jo zamenjal za angleško premier league. Medtem se na čelo Celtica vrača Neil Lennon, ki bo škotskega velikana vodil do konca sezone.

Rodgers, ki je Celtic popeljal do dveh zaporednih trojčkov lovorik, vse odkar je prevzel trenersko taktirko leta 2016, je z Leicestrom podpisal pogodbo do leta 2022, na trenerskem stolčku pa je zamenjal Clauda Puela, ki je v nedeljo po petih porazih na zadnjih šestih tekmah dobil nogo. V Angliji bo na sezono zaslužil skoraj 6,5 milijona evrov na sezono.

Po njegovem odhodu se bo na trenersko klop Celtica znova usedel Lennon, nekdanji nogometaš in kapetan te ekipe v preteklosti, ki bo klub vodil do konca sezone.

Rodgersa so od blizu lahko spremljali tudi slovenski ljubitelji nogometa. Pred začetkom sezone 2016/17 se je s Celticom mudil na pripravah v sosednji Avstriji, med drugim pa je okusil tudi zelenico v Ljudskem vrtu. A sam te tekme verjetno ni ohranil v najlepšem spominu, saj je imel po koncu prijateljskega dvoboja precej za povedati na račun Erika Janže, ki naj bi večkrat pljunil njegovega varovanca Leigha Griffithsa.

Profimedia