Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 26.02.2019 20:51:49

UMAZANE IGRICE Sergia Ramosa ne bodo ostale NEKAZNOVANE: Želel se je izogniti povratni tekmi, zdaj mu grozi ...

Reuters
Uefa je sprožila preiskavo proti kapetanu madridskega Reala Sergiu Ramosu.

Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov z Ajaxom je Ramos dobil rumeni karton. S preiskavo pa želijo ugotoviti, ali je Ramos rumeni karton namerno 'izsilil', da bi bil potem 'čist' za morebitni četrtfinalni dvoboj.

Ramos je sporni karton prejel ob koncu tekme, zaradi česar nima pravice nastopa na povratnem srečanju. Njegovo dejanje je že takoj vzbudilo sume, da se je poslužil namernega kršenja pravil, zdaj pa bo Uefa skušala ugotoviti, ali je to res.


Če se bodo obtožbe izkazale za resnične, bo Real Ramosa vseeno izgubil tudi za četrtfinale - če se bo španski klub vanj seveda uvrstil, saj mora najprej potrditi zmago 2:1 s prve tekme. Uefa lahko za takšno ravnanje igralcu izreče dve tekmi prepovedi igranja. Odločitev naj bi predvidoma sprejeli v četrtek.

Ramos je po tekmi povedal, da "bi lagal", če bi zanikal, da je namerno dobil karton. Toda tu so se stvari močno zapletle. Ko je izvedel, da je proti njemu uvedena preiskava, je razložil. "Zelo sem presenečen, takrat sem govoril o tem, da sem namerno naredil prekršek in ne namerno prejel rumeni karton." Ko so ga vprašali, ali se je zavedal tega, da bi si s prekrškom prislužil rumeni karton in ne bi smel igrati na naslednji tekmi, je odvrnil: "Seveda, vendar nisem imel izbire. Tekmec je v 88. minuti izpeljal zelo nevaren protinapad, dvoboj pa je bil še vedno povsem odprt. Zato sem rekel, da bi lagal, če bi rekel, da nisem vedel, kakšne posledice bi ta prekršek imel, saj sem že imel kartone. Prav tako sem vedel, da nisem imel druge izbire, kot da naredim napako. In to je bilo to, kar sem mislil, v nogometu moraš sprejemati zapletene odločitve."

"Če bi želel izsiliti kazen, bi jo lahko že v skupinskem delu, proti Romi, saj smo bili že prvi v skupini, zadnja tekma s CSKA-jem pa za nas rezultatsko ni bila pomembna. Mimogrede, na tistem srečanje nato niti nisem igral,"
se je branil Ramos.

Članki iz rubrike