gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

il
il
0 09.02.2019 15:42:02

Novi Mandarićev BOJEVNIK odločno zavrača HUDE OBTOŽBE: Kaj?! Ne, ne, če bi bilo res, bi jaz ZAGOTOVO ...

alesfevzer.com
V tem tednu je Olimpija tudi uradno potrdila prihod Ermina Alića. Jeseni je bil 26-letni črnogorski branilec član Triglava, z zmaji pa se je dogovoril za dveinpolletno sodelovanje.

V sredo dopoldne se je Ermin Alić mudil v prestolnici, kjer je urejal vse potrebno okoli prestopa, popoldne pa se je vrnil v Kranj in se tam prisrčno poslovil od dozdajšnjih soigralcev uprave Triglava. Član gorenjskega prvoligaša je bil od poletja, v tem času pa je v bordo-belem dresu zbral 14 prvenstvenih in dva pokalna nastopa. Do prestopa v Olimpijo je prišlo dokaj presenetljivo, vse skupaj pa se je zgodilo zelo hitro. "Res je, vse se je zgodilo hitro, stopili so v stik z mano in zelo hitro smo se dogovorili," nam je v uvodu povedal novopečeni član aktualnega prvaka in nadaljeval: "Vsi vemo, kako velik klub je Olimpija, ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil tudi vsem pri Triglavu, ker mi niso delali nikakršnih težav in so se z Ljubljančani dogovorili o vsem potrebnem glede prestopa. Resnično sem zelo vesel, to je velik izziv zame, ampak prav to obožujem. Rad delam in napredujem, zato mislim, da sem naredil pravo potezo. To je velik korak naprej v moji karieri, zdaj pa moram dati vse od sebe, da si izborim mesto v ekipi in igram."

KAKOR SE BO KLUB ODLOČIL, BO GOTOVO NAJBOLJE ZAME

Alić je imel s Triglavom podpisano pogodbo do konca sezone, po kateri sta imeli strani možnost podaljšati sodelovanje še za eno leto, Olimpiji pa je obljubil dveinpolletno zvestobo. Kaj pričakuje od ljubljanske pustolovščine? "Cilj kluba je lovorika in igranje v Evropi. To so tudi moja pričakovanja in vse bom dal od sebe, da pri tem pomagam. Lahko rečem, da bom delal skrajno profesionalno, potem pa bomo videli, kako bo." V teh dneh bi se moral novim soigralcem pridružiti na pripravah v Turčiji, toda določeno težavo za njegovo igranje predstavlja veliko število tujih nogometašev. Takih, ki nimajo potnega lista Evropske unije, je v Olimpiji zdaj kar sedem. "Da, povedali so mi, konkurenca je resnično velika, zato si moramo igranje izboriti sami. Jasno je, da bom dal vse od sebe, da bi igral. Ne bojim se izziva, tu sem, da treniram, in tu sem v službi kluba; tako, kot se bo klub odločil, bo gotovo najbolje zame," je o tem povedal Alić.

ermin alic
www.nkolimpija.si

KOT PROTIUSLUGA ZA VOMBERGARJEV PRESTOP V UFO?

Pred slovesom smo ga povprašali še o eni stvari, ki je povezana z njegovim prihodom v Olimpijo. Vse glasnejše so namreč govorice, da je imel pri tem prste vmes Bojan Jokić, s katerim sta zelo dobra prijatelja še iz časov, ko sta bila oba člana Villarreala. Ker naj bi kapetan slovenske izbrane vrste posredoval pri prestopu Andresa Vombergarja v Ufo, naj bi Olimpija kot neke vrste protiuslugo pripeljala prav Alića. "Ne, ne, ne, o tem ne vem ničesar, ne spremljam medijev, tako da resnično ne vem prav nič. Če bi bilo res, bi to zagotovo vedel," je kar malo presenečeno deloval nekdanji mladi reprezentant Črne gore.

Članki iz rubrike