Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

ro
ro
0 09.02.2019 13:52:04

DOMŽALSKO PRESENEČENJE! Nova moč je brat HRVAŠKEGA REPREZENTANTA in najbrž najbolj neobičajna ŠTEVILKA 10

Martin Metelko
Dvakratni prvaki so okrepili svoje vrste.

Ob Kamniški Bistrici so povlekli naslednjo kadrovsko potezo. Za marsikoga nekoliko presenetljivo so se kljub Ajdinu Mulaliću in Dejanu Miliću okrepili z novim vratarjem. Iz Osijeka se je v Domžale preselil izkušeni Krševan Santini, ki bo imel v nadaljevanju sezone status posojenega igralca hrvaškega prvoligaša iz Slavonije.

"Za prihod še enega vratarja smo se odločili, ker želimo zaostriti konkurenco na tem položaju. Med zimskim prestopnim rokom je bilo izjemno težko dobiti proste igralce na tem igralnem položaju, zato smo se v prvi fazi odločili za posojo do konca sezone. Prepričani smo, da samo konkurenca prinaša napredek, zato verjamem, da kdorkoli izmed trojice Milić, Mulalić in Santini bo stopil v gol na prvi prvenstveni tekmi, bo svoje delo opravil z odliko," je prihod 31-letnega Dalmatinca pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Santini je svojo nogometno pot začel pri Segesti iz Siska, kasneje je kot mlad in obetaven vratar nastopal še za Moslavino in Benkovac. Prvi resnejši preboj na višjo raven mu je uspel v dresu Hrvatskega Dragovoljca, sledila pa je selitev v Inter iz Zaprešića, kjer se je uveljavil kot eden boljših vratarjev hrvaške lige. Z dobrimi predstavami je v začetku leta 2013 vzbudil pozornost ukrajinskega prvoligaša Zoryje iz Luganska, kjer je nastopal nadaljnja tri leta. Krajši čas je kasneje nastopal še na Cipru in v Azerbajdžanu, lansko leto pa se je nato preselil k ambicioznemu hrvaškemu prvoligašu Osijeku.

krsevan santini
Krševan Santini pa je nase opozoril tudi na prav poseben način. Nepisano nogometno pravilo pravi, da naj bi dres s številko 10 pripadel najboljšemu igralcu v polju in največjemu zvezdniku ekipe, toda ko je branil mrežo Interja iz Zaprešića, je bila desetica po spletu takšnih in drugačnih okoliščin na njegovem hrbtu.

Ob tem dodajmo, da je novi član Domžal starejši brat napadalca Anderlechta Ivana Santinija, ki je do zdaj odigral štiri tekme v dresu hrvaške reprezentance in je še v krogu kandidatov, na katere računa selektor Zlatko Dalić.

Članki iz rubrike