andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ro
ro
0 08.12.2018 08:33:34

Na tekmi GORICA – OLIMPIJA zadnjič na klopi? Če sem problem jaz, se bom umaknil sam! Je pa bilo treba ‘POJESTI VELIKO DREKA’

Drago Wernig - TAKA
Štirikratni prvaki so zabredli v globoko krizo.

Kaj se dogaja z goriškimi modro-belimi? To je vprašanje, ki si ga marsikdo na sončni strani Alp zastavlja že kar nekaj časa, saj je dejstvo, da so štirikratni prvaki zabredli v globoko krizo, pravega odgovora za zdaj ni. "Nogomet ni matematika, kjer te enačba po jasno določenih korakih pripelje do rešitve. Mi jih iščemo. Na vse načine si prizadevamo, da bi se ustrezno odzvali," je pred časom poudaril Miran Srebrnič. 

"Ni mi všeč, kako igramo v zadnjem času. Igramo slabo, stanje nikakor ni dobro," o nastalih razmerah pravi legendarni goriški kapetan, vse skupaj pa je dobilo takšno razsežnost, da so se pojavila namigovanja, da bi lahko na današnji tekmi z Olimpijo zadnjič sedel na klopi prvoligaša iz mesta vrtnic. "Sedim tako ali tako malo, skoraj vedno stojim," se je v smehu odzval 48-letni strokovnjak, ki ekipo vodi že več kot 1300 dni, sledil je dodatek v resnem tonu: "Če je problem Gorice Miran Srebrnič, se bom umaknil sam. Če nisem dober, grem. Ne bežim od odgovornosti, vem pa, da sem štiri leta vedno delal na maksimumu, prav tako je bilo v tem obdobju treba ‘pojesti veliko dreka’. Hočem le, da se to spoštuje."

srebrnic gw
Grega Wernig

In kaj naj bi potemtakem bil problem? "Jaz ga vidim v tem, da ima Gorica etiketo velikega kluba. Gre za okolje, ki ga zanima samo najboljše, ki hoče več, ne vem pa, v kolikšni meri lahko to spremljamo z rezultati. Smo tega sposobni? Trenutne razmere zares niso dobre. Morali bi igrati boljše, a prav tako drži, da bi za uresničitev ciljev potrebovali kakovostni okrepitvi, ki bi na višjo raven spravili tudi igralce, ki so v ekipi v tem trenutku. Ne vem pa, ali si drznemo povleči takšno potezo, ki bi seveda nekaj stala. Ne moremo se vedno zanašati na dober občutek, na ‘nos’ za igralce in na srečo. Imamo dovolj potenciala. Fantje so na trenutke pokazali kakovostne igre, vendar nimamo stanovitnosti," je odvrnil Miran Srebrnič.

Članki iz rubrike