Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
16 10.11.2018 14:13:39

BRUTALNO ISKRENO! Spregovoril tudi SODNIK! "Vse sporne gredo na stran Olimpije. Če jo oškoduješ, potem ..."

Martin Metelko
Mariborčani so s tisto famozno tiskovno konferenco zagnali plaz, ki se še ni ustavil. Nekateri skušajo stvar umiriti, češ da je prenapihnjena, drugi potencirajo domnevno nevzdržno stanje sojenja v slovenskem klubskem nogometu. Kaj pa pravijo sodniki? Običajno so brez komentarja, zdaj pa je spregovoril eden njihovih nekdanjih kolegov.

Boris Ploj je devet let opravljal delo stranskega sodnika v prvi ligi, sicer je za zdaj že upokojenim sodnikom 22 let mahanja z zastavico. Za nacionalno televizijo je brez dlake na jeziku povedal, kar je imel povedati.

ploj
m24


Na začetku je sicer dejal, da po njegovem mnenju enajstmetrovke nad Luko Zahovićem, ki je bila glavni kamen spotike v vsem skupaj, ni bilo, sicer pa ... "če gledamo vse posnetke ... vendar, vse kar je spornega, se dosodi v korist Olimpije." Tako je svoja opažanja razlagal Ploj, predvsem pa govoril iz lastnih izkušenj. O pritiskih na sodnike ni govoril, češ "da bi kdo kaj rekel, se ni dogajalo. Imajo pa vsi sodniki v podzavesti, da v primeru, če oškodujejo Olimpijo, bodo nekaj časa na hladnem."

Sodnik Ploj je vendarle nekaj posebnega, saj je že med aktivnim sojenjem javno priznal svojo trdno vez z NK Maribor. To, da je navijal za vijoličaste, pa po njegovem mnenju nikoli ni vplivalo na njegovo sojenje. Sicer pa je prepričan, da imajo vsi sodniki svoje klube. "Lahko zatrdim, da nihče od sodnikov ni nikoli ničesar naredil namerno. Vsemu temu bi se lahko z bolj posrečenim delegiranjem izognili, pa ne bi bilo toliko teh zgodb in zarot..."

O obnašanju sodnikov je pristavil, da je pet odstotkov delivcev pravice spornih v tem pogledu, "ostali sodniki pa so kar pošteni."

Boris Ploj je bil sicer tudi suspendiran, ko se je v javnosti že kar pretirano postavljal kot navijač Maribora. Tako se je na tekmi s Sevillo kazal v vijoličastem dresu. Na svoji zadnji (poslovilni) tekmi pred štirimi leti je imel pod sodniško majico oblečen mariborski dres. S tem res ni imel težav in takšna drža zanj tudi nikoli ni bila sporna.

Značke: sodnik, boris-ploj

Članki iz rubrike