Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 18.09.2018 10:41:33

POLICIJSKI EPILOG derbija v FAZANERIJI: Plačilni nalogi, uporabljena prisilna sredstva, plinski razpršilec in službeni pes

Aleš Cipot/Fotolens
Možje postave na tekmi v Murski Soboti niso bili brez dela.

Nedeljska tekma med Muro in Olimpijo, ki je v Fazanerijo privabila 5000 gledalcev, je še vedno tema pogovorov. Derbi je imel za policijo elemente srednjega tveganja, posebni varnostni ukrepi so veljali za Black Gringose in Green Dragonse. Za red in varnost je skrbelo 155 policistov, 40 varnostnikov in 35 rediteljev, skupaj torej kar 230 ljudi, za stroške varovanja je soboški prvoligaš odštel 8000 evrov.

black gringos ac
Aleš Cipot/Fotolens
Možje postave pretirano veliko dela na srečo niso imeli, večjih izgredov ni bilo, a povsem brez dela vendarle niso bili. "Dvema domačima navijačema sta bila izdana plačilna naloga zaradi neupoštevanja ukaza pooblaščene uradne osebe in nedostojnega vedenja. Policija je ob temu mora uporabiti tudi prisilna sredstva v obliki strokovnega prijema. Zoper dva domača navijača sta bila prav tako izdana plačilna naloga zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru in Zakona o javnih zbiranji, ker sta preskočila ograjo in stekla na igrišče po koncu tekme. Tudi sicer pa so policisti pri vzpostavljanju javnega reda in miru uporabili službenega psa z nagobčnikom in plinski razpršilec," so sporočili s PU Murska Sobota in dodali: "Dvema gostujočima navijačema sta bila ob vstopu na stadion najdena dva komada pirotehnike, izdana sta bila plačilna naloga po Zakon o javnih zbiranjih. Na koncu tekme je bil na sliki prepoznan gostujoči navijač, ki je med tekmo uporabil pirotehniko, tudi njemu je bil izdan plačilni nalog po ZJZ."

Kot so še sporočili s PU Murska Sobota, je bilo na tekmi uporabljenih več pirotehničnih sredstev. Gostujoči navijači so prižgali osem bakel, domači dve, ena bakla pa je bila prižgana tudi na južni tribuni.

Članki iz rubrike