Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
5 18.09.2018 00:10:54

Obtožbe, da Mandarić UNIČUJE OLIMPIJO?! Preteče besede o tem, kaj bi lahko bilo NAJSLABŠE

Grega Wernig
Iz teh besed bi lahko bilo moč razbrati: Milan Mandarić uničuje Olimpijo!

Nekoč je bil celo trener Olimpije. Mlajši nogometni navdušenci v Sloveniji se tega zagotovo ne spomnijo, a se je vseeno zgodilo. Ko je bil še slovenski selektor, je Zdenko Verdenik sprejel ponudbo Ivana Zidarja in prevzel zmaje. A je ostal le nekaj dni. V Evropi je premagal Rodo, v državnem prvenstvu je deklasiral Primorje, nato se je poslovil. Neuradno zato, ker se z Olimpijo ni uspel dogovoriti glede finančnega vidika sodelovanja z zmaji, uradno zato, ker mu NZS ni dovolila, da bi vodil tako reprezentanco kot tudi klub. Pa se je poslovil.

Danes je Verdenik že nekaj časa v nogometnem mirovanju, nazadnje je leta 2013 vodil japonsko Omiyo. A to ne pomeni, da Ptujčan ne spremlja nogometa. Še zdaleč ne. In zna biti tudi kritičen. To je zdaj na svoji koži občutil Milan Mandarić, saj mu je Verdenik zaradi tega, kako vodi Olimpijo, namenil kar nekaj pikrih besed.

"Pri Olimpiji se sprašujem, kaj imamo in kaj bomo imeli od Olimpije in kaj ima Ljubljana od Olimpije. Iz razvojnega vidika igralcev in trenerjev nima prihodnosti nihče, ker je preveliko menjavanja, zato ni razvoja. Vselej sem ozrem v preteklost in poslanstvo Olimpije. Nekoč, v Jugoslaviji, je bila gonilo razvoja, zdaj je nasprotje. Iz denarnega vidika, da se nekaj ustvarja, kot, na primer, akademija, da predsednik ustvarja posel, hitro ugotovimo, da je v izgubi. Kaj je lahko najslabše? Najbrž to, da bo Mandarić odšel in Olimpije ne bo več. Ljubljanski nogomet bo ostal na bremenih Brava ali Ilirije," je Verdenik v intervjuju za Delo postregel s precej pretečimi besedami glede tega, kaj bi lahko čakalo tako Olimpijo kot tudi nogomet v Ljubljani

zdenko verdenik
Grega Wernig

Članki iz rubrike