Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.08.2018 22:13:58

Domžalčani tudi brez Rožmana, Klemenčiča in Bizjaka boljši od Kidričanov

.
Martin Metelko
Domžalski nogometaši, ki so igrali brez kaznovanih Tilna Klemenčiča in trenerja Simona Rožmana ter brez Lovra Bizjaka, ki je odšel v rusko Ufo, so se pobrali po visokem porazu v Murski Soboti in prišli do tretje zmage v sezoni.

Z njo so se zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice, s katerega so zrinili današnjega tekmeca, in le za točko zaostajajo za vodilnim Mariborom.

Čeprav Domžalčani tekme niso začeli prepričljivo in so kar nekajkrat "viseli", pa so prvih 45 minut dobili z 2:0. Povedli so v 35. minuti, ko je po podaji Adama Gnezde Čerina s približno 20 metrov z desne strani zadel Agim Ibraimi.

Vodstvo je podvojil Shamar Nicholson v 40. minuti, potem ko je z glavo unovčil lepo podajo Matije Roma z desne strani. Nicholson je bil sicer nevaren že v enajsti minuti, ko je meril previsoko, v 18. je Gnezda Čerin iz obrata meril prešibko, Tonči Mujan pa je v 25. minuti neposredno iz kota zadel prečko.

Na drugi strani je Aluminij že v četrti minuti zagrozil po protinapadu, na koncu je Rok Kidrič pred vrati zgrešil žogo. Osem minut pozneje je strel Francesca Tahiraja z roba kazenskega prostora obranil Ajdin Mulalić, v 27. minuti je Kidrič imel na pladnju vodstvo, a žogo iz bližine poslal mimo vrat, v 39. minuti pa je bil od daleč malce premalo natančen še Dejan Petrovič.

V drugem polčasu je najprej zagrozil Aluminij prek Lucasa Horvata, ta je od daleč meril previsoko, in Tahiraja, čigar strel je v zadnjem trenutku toliko blokiral Gaber Dobrovoljc, da se je žoga odkotalila mimo gola.

Na drugi strani je v 58. in 66. minuti nase opozoril Senijad Ibričić, najprej je po strelu z desne Luka Janžekovič toliko preusmeril let žoge, da je ta končala v kotu, nato pa se je Aluminijev vratar izkazal še po Ibričićevem strelu z leve strani.

V 71. minuti pa so gosti znižali zaostanek, ko je bil Ibrahim Mensah odločen v boju za žogo na robu kazenskega prostora, prišel pred vratarja in zadel za 2:1. V 82. minuti so Domžalčani prek Ibraimija zadeli vratnico z roba kazenskega prostora, v 84. minuti pa je sam proti vratom stekel Ibričić, a predolgo odlašal s strelom, tako da ga je Janžekovič dobro zaprl.

Zato pa so domači zadeli v 89. minuti, takoj po vstopu v igro je namreč v kazenskem prostoru po Ibričićevi podaji prišel do žoge Nermin Haljeta, si lepo pripravil strel in malce z leve z diagonalnim strelom po tleh ukanil Janžekoviča.

Domžalčani bodo v 5. krogu v nedeljo gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo dan prej gostili Velenjčane.

Domžale - Aluminij 3:1 (2:0)
* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Antič (Dekani), Vidali (Gračišče) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 1:0 Ibraimi (35.), 2:0 Nicholson (40.), 2:1 Mensah (71.), 3:1 Haljeta (89.).
* Domžale: Mulalić, Melnjak (od 46. Urh), Morris, Dobrovoljc, Rom, Husmani, Mujan (od 88. Haljeta), Gnezda Čerin, Ibričić, Ibraimi, Nicholson (od 72. Hodžić).
* Aluminij: Janžekovič, Gliha, Kontek, Martinović, Jakšić, Petrovič (od 67. Marinšek), Horvat, Tahiraj (od 86. Trdina), Vrbanec (od 86. Krajnc), Mensah, Kidrič.
* Rumeni kartoni: Dobrovoljc, Rom; Kidrič, Vrbanec.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike