Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.08.2018 19:54:58

Prva zmaga aktualnega prvaka: Olimpija se je sprehodila skozi Kranj (video)

.
ALESFEVZER.COM
Potem ko je Olimpija v četrtek pokazala učinkovito predstavo proti HJK Helsinkom v kvalifikacijah za ligo Europa, se je izbrancem Aleksandra Linte odprlo tudi v prvenstvu, kjer so do te tekme zbrali vsega dve točki. Tokrat pa so bili precej boljši tekmec od Triglava, ki so ga premagali s 4:0 (1:0).

Ljubljanski nogometaši so v prvem polčasu obračuna v Kranju prevladovali tako v posesti žoge kot v številu poskusov, tako da so povsem zasluženo vodili. Do vodilnega zadetka so prišli v 28. minuti, ko je najprej Tomislav Tomić z leve strani podal do Abassa Issaha, ta je žogo odpeljal na levo stran kazenskega prostora in od tam podal v sredino, kjer je bil Stefan Savić hitrejši od svojega čuvaja Tilna Mlakarja in iz bližine zadel.

Pred tem je bil najvidnejši v ljubljanski vrsti Issah, ki je v 15. minuti z glavo zgrešil za kak meter, v 20. minuti pa je prišel v dvoboj z Darjanom Curanovićem, a je bil slednji uspešnejši. Issah je še eno priložnost zapravil v 34. minuti, ko je z branilcem "na hrbtu" žogo poslal čez gol. Pri Olimpiji je bil v 35. minuti nevaren še debitant v slovenski prvi ligi Vitalijs Maksimenko, ko je poskusil z glavo, izkazal pa se je vratar Triglava. Ta je imel v prvem delu le eno lepo priložnost, in sicer je v 29. minuti Aljaž Ivačič dobil dvoboj s Tomom Žurgo.

V drugem polčasu je v 51. minuti Issah prišel do strela z leve strani kazenskega prostora, a zadel le zunanji del mreže. Zato pa je bil natančnejši Dino Štiglec v 55. minuti. Približno 35 metrov od gola Triglava je dobil žogo stekel proti kazenskemu prostoru, oddal žogo do Issaha, tam mu jo je vrnil, nato pa je bočni branilec malce z leve premagal še Curanovića za 2:0. V 59. minuti je znova Issah sprintal proti vratom domačih, a Olimpijin napadalec na koncu ni bil dovolj spreten.

V 66. minuti so po dolgem času nase opozorili tudi pri Triglavu, s prostega strela z več kot 20 metrov je sprožil David Tijanić, a žogo poslal dober meter mimo gola, tako kot novinec Dickson Afoakwa v 68. minuti, ko je sprožil z roba kazenskega prostora.

Vsega minuto zatem je Savić prodrl po desni strani, podal v sredino kazenskega prostora, kamor je pritekel Asmir Suljić in brez težav povišal na 3:0. V 87. minuti pa so Ljubljančani le še potrdili zmago. Znova je bil v vlogi podajalca Savić, ki je poslal žogo na desno stran kazenskega prostora do Kingsleyja Boatenga, ta pa je z diagonalnim strelom po tleh zadel za 4:0. Tik pred koncem tekme je svoj drugi rumeni karton na tekmi dobil Gašper Udovič in bil izključen.

Kranjčani bodo v 5.krogu v soboto gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.

Triglav - Olimpija 0:4 (0:1)
* Športni center, sodniki: Mertik (Odranci), Kordež (Dol pri Ljubljani) in Friš (Sladki Vrh).
* Strelci: 0:1 Savić (28.), 0:2 Štiglec (55.), 0:3 Suljić (69.), 0:4 Boateng (87.).
* Triglav: Curanović, Kumer, Alić, Elsner, Mlakar (od 64. Arh Česen), Kuhar, E. Kryeziu, Tijanić (od 78. Pušnik), Udovič, Žurga (od 46. Afoakwa), Majcen.
* Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Maksimenko, Štiglec (od 77. Zarifović), Tomić, Putinčanin (od 63. Kapun), Suljić, Savić, Črnic (od 73. Boateng), Issah.
* Rumena kartona: Udovič; Maksimenko.
* Rdeči karton: Udovič (90.).

Galerija

Članki iz rubrike