kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 10.08.2018 16:04:09

V angleški premier League so letos zapravljali manj

Profimedia
Krajši poletni prestopni rok v Angliji je pripomogel k temu, da se skupni znesek nakupov angleških nogometnih prvoligašev prvič po letu 2010 ni povečal. Klubi so pred četrtkovim iztekom prestopnega roka letos skupaj zapravili približno 1,3 milijarde evrov.

Znesek 1,3 milijarde evrov je precej manjši kot 1,6 milijarde evrov, kot je naneslo razsipanje med lanskim poletnim prestopnim rokom, podatke storitvenega podjetja Deloitte povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Glavni razlog je ta, da se je prestopni rok končal v četrtek, na predvečer začetka nove sezone prvoligaškega prvenstva premier league, kar je tri tedne pred običajnim datumom - 31. avgustom.



Največ je s 184 milijoni evrov zapravil Liverpool, sledijo mu Chelsea s 134 milijoni, Fulham s 117 in Leicester City s 112 milijoni evrov, pravijo pri Deloitte. Chelsea je z nakupom Kepe Arrizabalage poskrbel tudi za najdražji nogometni prestop vratarja v zgodovini - zanj so pri modrih odšteli 80 milijonov evrov.

Na drugi strani pa je Tottenham postal prvi klub po poletnem prestopnem roku 2003, ki ni pripeljal v moštvo nobenega novega igralca.

Značke: nogomet, prestop

Članki iz rubrike