Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
2 21.04.2018 14:16:40

Lahko bi igrala, toda vseeno - NE BOSTA! Maribor bo danes gostoval v Kidričevem, ta bo oslabljen prav zaradi VIJOLIČASTIH! Navijači Olimpije pa ...

Drago Wernig - TAKA
Tudi to se dogaja v nogometu.

So tekme in so tekme proti Mariboru. Z malce pretiravanja bi lahko tudi tako opisali miselnost Kidričanov, ki bo vnovič prišla do izraza v jutrišnjem popoldnevu, ko se bodo vijoličasti predstavili na najbližjem gostovanju. Kakopak z namenom nadaljevati začeti niz zmag in ostati v boju za naslov prvaka. To si želita tudi Denis Šme in Luka Štor, ki trenutno sicer branita barve Aluminija, v katerem imata status posojenih igralcev vijoličastih, zato ju v soboto ne bo na igrišču.

Mariborčani so se v preteklosti v Kidričevem že opekli, tokrat prihajajo v vlogi velikih favoritov. Varovanci Darka Milaniča so na zadnjih dveh gostovanjih v Kranju in Novi Gorici pokazali zastrašujočo formo in dosegli kar 11 golov, tudi v dvoboju z Aluminijem jih kajpada zanima zgolj in samo ves izkupiček, s katerim bi nadaljevali lov za vodilno Olimpijo. Na drugi strani bodo gostitelji poskušali presenetiti in se še bolj oddaljiti od dodatnih kvalifikacij, namen bodo poskušali doseči brez mariborskega dvojca. Brez Denisa Šmeja in Luke Štora, ki imata status posojenih igralcev 14-kratnih prvakov. Čeprav so nekateri prepričani o nasprotnem, predstavniki obeh klubov ob njuni začasni selitvi v »šumo« niso sklenili dogovora o tem, da proti vijoličastim ne smeta igrati, toda jutri ju kljub temu ne bo v ekipi, dogajanja na igralni površini bosta spremljala s tribune. V takšni vlogi sta bila že na prvi spomladanski preizkušnji v Ljudskem vrtu.

»Tako smo se odločili sami. Maribor nam je priskočil na pomoč in posodil Šmeja, ko smo iskali osrednjega branilca. Brez njegove pomoči v Kidričevem ne bi imeli tako dobrega igralca. Nekaj je zahvala z besedami, drugo je pokazati hvaležnost z dejanji. Mi smo storili oboje. Treba je zaščititi igralca, ne zgolj izkazati hvaležnosti. Fanta ne glede na to, kakšna bi bila njuna predstava, ali zelo dobra ali slaba, na takih tekmah ne moreta dobiti nič, lahko le izgubita. Z ene ali druge strani. Brez zaupanja pa ni sodelovanja,« je po dvoboju pod Kalvarijo pojasnil Oliver Bogatinov.

Dovolj je drugih

In tako je ostalo. »Tako Denis kot jaz sva se s trenerjem pogovarjala o tem in prišli smo do zaključka, da v vsakem primeru ne moreva biti na boljšem. Ni nama v interesu, da bi igrala. Po eni strani bi lahko v primeru dobre igre škodovala svojemu klubu, soigralcem v Mariboru, če bi bilo nasprotno in bi ob tem morda ostala neizkoriščena še kakšna priložnost, pa bi bila deležna očitkov, da se nisva dovolj trudila. Da nisva hotela igrati, kot znava. Saj je dovolj drugih tekem za dokazovanje,« je dejal Luka Štor, ki bo tekmo torej spremljal s tribune.

S kakšnimi občutki? Za koga bo stiskal pesti? »Predvsem ne dvomim o tem, da bom miren. Kot sem bil že v Ljudskem vrtu. Odlično poznam igralce obeh ekip in lahko predvidevam, kako se bodo v posameznih situacijah odzivali. Za koga bom navijal? Uf, to je težko vprašanje … Naj zmaga tisti, ki bo boljši,« je v diplomatskem slogu odvrnil Luka Štor in v isti sapi pristavil: »Seveda si želim, da bi Maribor postal prvak, Aluminij prav tako potrebuje točke, da bi si čim prej zagotovil obstanek brez dodatnih kvalifikacij. To je naš cilj.«



Vijoličasti bodo še boljši

Ni jih malo, ki so prepričani, da je prednost Olimpije na vrhu še naprej prevelika. »Mislim, da bo Maribor prvenstvo končal tam, kamor spada. Torej na vrhu in bo osvojil lovoriko. Zdaj je v pozitivnem nizu in menim, da se bo forma le še stopnjevala, poleg tega se bodo zgodili še medsebojni obračuni vodilnih treh ekip, ki bodo nadvse pomembni. Olimpija bo malce padla in si privoščila kakšen spodrsljaj, vijoličasti pa imajo dovolj kakovosti in izkušenj, da bodo to znali izkoristiti,« meni 19-letni napadalec, ki zagotavlja, da se je v Kidričevem znašel odlično: »Vse je v najlepšem redu. Super! Ekipa je mlada, trener nam zaupa in namenja priložnost, razmere za delo so vrhunske. Toliko igrišč nima na voljo noben prvoligaški klub. Na začetku sem se morda malce lovil, v zadnjem času pa sem v tekmovalnem ritmu, tako da imam dovolj razlogov za zadovoljstvo. To sem potreboval. Dobil sem natanko to, kar sem pričakoval.«

V niti enem trenutku nisem obžaloval

Za marsikaterega mladega igralca odhod na posodo sicer pomeni neke vrste degradacijo in veliko razočaranje ... »Zame to ne velja. Vem, da sem potreboval ekipo, v kateri bom igral. To mi veliko pomeni. V Mariboru je konkurenca izjemna, težko se je prebiti v ospredje, poleg tega sem še zelo mlad. Šele prvo leto sem v članski konkurenci, zato je zame najpomembnejše, da nabiram prvoligaške minute in izkušnje z namenom, da bi se v Ljudski vrt vrnil še boljši in pripravljen za velike izzive. Niti najmanjšega dvoma ni o tem, da je bil odhod v Kidričevo pravšnja poteza, tega v niti enem trenutku nisem obžaloval,« je svojo plat predstavil obetavni Primorec iz Velikih Žabelj, ki se je v štajersko prestolnico preselil že pri 15 letih. V mlajših selekcijah mu je šlo odlično, mreže je tresel kot za stavo, zdaj živi in trenira še za priložnost na veliki sceni. V dresu Maribora!

V finalu se lahko zgodi marsikaj

Še prej seveda želi biti uspešen v dresu Aluminija, ki je v tej sezoni presenetil in se uvrstil v finale pokalnega tekmovanja. »To je izjemen uspeh in seveda se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi osvojili lovoriko. Olimpija je gotovo favorit, še zlasti zato, ker bo zaključni obračun v Stožicah. Toda pokalno tekmovanje je specifično, na eni tekmi se lahko zgodi marsikaj, seveda pa bomo potrebovali tudi nekaj sreče. Toda verjemite, da o finalu sploh še ne razmišljamo. Zdaj je v naših mislih le to, da bi si čim prej zagotovili obstanek brez dodatnih kvalifikacij. Šele ko bomo to uresničili, se bomo osredotočili na pokalno tekmovanje,« je še povedal Luka Štor.

Članki iz rubrike