Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2017 15:36:36
Deli članek:

Bišćan o mogoči odstavitvi: Vem, kako pri Olimpiji menjajo trenerje! Prav mogoče je, da tukaj ne bom ...

Martin Metelko

Kdor pozna razmere v Olimpiji, se mora spoprijeti tudi s tem. Aktualni hrvaški trener od tega ne beži.

Niti trenil ni. Niti trenil ni, ko smo mu postavili vprašanje, ali pozna način in pogostost menjavanja trenerjev pri ljubljanskih zeleno-belih, kamor je prišel za šefa strokovnega štaba. "Seveda poznam," je bil jasen. Pričakovano. Le kako ne bi poznal, gre za izkušenega nekdanjega nogometaša, ki je zelo dobro vedel, v kaj se spušča, in ki zelo dobro ve, pri čem je. Navsezadnje je za njim bogata kariera na še precej višji ravni. 

"Vem, kakšna je bila v zadnjih letih frekvenca menjavanja trenerjev. S tem moram živeti. Predsednik zahteva uspeh, zahteva takojšen uspeh in kakšnega daljšega časa trenerji nimamo na voljo. Delam, kot da bom trener Olimpije še celo večnost, toda prav mogoče je tudi, da tukaj ne bom dolgo. Taka je pač trenerska. Ne vem, ali je moja služba varna, nimam zagotovil. Po drugi strani pa tudi ni nikakršnih ultimatov, kaj je treba doseči," je dejal. 

Ob tem pa je trener Olimpije tudi spregovoril o potrebi po okrepitvah in o tem, da mu jih je vodstvo kluba na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem obljubilo. "Take so moje informacije. Pravijo mi, da smo zelo blizu prihoda sveže krvi, ki bi jo ta ekipa potrebovala, in verjamem, da je res tako," je poudaril.