Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2017 12:35:09
Deli članek:

Vse je dogovorjeno: Morata edina ovira do rekordnega prestopa!

Pri uglednem španskem športnem časniku Marci so prepričani, da smo vsak dan bliže novemu rekordnemu prestopu.

Z Iberskega polotoka namreč prihaja novica, da se je Real že dogovoril o nakupu Kyliana Mbappeja. Za najstniško senzacijo pa bodo galaktiki Monacu plačali neverjetnih 130 milijonov evrov.

Osemnajstletnik, ki je zablestel v minuli sezoni, je postal tarča največjih klubov na stari celini, tako so se za njegove usluge zanimali tudi pri Manchester Unitedu, Liverpoolu, Manchester Cityju, Arsenalu in PSG-ju. Sicer je bilo nekaj govora o tem, da naj bi Mbappe ostal še eno sezono v Monacu, s katerim ga veže dveletna pogodba, a pri Realu očitno niso pripravljeni čakati do naslednjega poletja.

Do takrat se seveda lahko spremeni marsikaj, zato ga Madridčani hočejo zdaj. Mbappe je imel nekaj dvomov glede odhoda v Real, saj ga skrbi, da ne bo dobival dovolj minutaže, a naj bi bilo tudi to urejeno. S fantom in njegovim očetom se je pogovarjal še trener Zinedine Zidane, ki je prispeval svoj delež k temu, da bi rojaka zvabil na Santiago Bernabeu.

Vpleteni strani naj bi se dogovorili za šestletno sodelovanje, po katerem bo mladenič prejemal med šest in sedem milijonov evrov letne plače. S tem bo postal peti najbolje plačani igralec Reala.

Edina ovira pri uresničitvi najdražjega prestopa v zgodovini nogometne igre naj bi zdaj bil samo še Alvaro Morata. Ko bo slednji zapustil klub, bo posel speljan do konca. Do takrat pa bo treba še malo počakati. Manchester United, ki je bil najbolj zagret za španskega napadalca, se bo očitno okrepil z Romelujem Lukakujem, tako da je Moratova prihodnost nekoliko negotova. Je pa res, da si ga lahko privošči samo peščica klubov, saj Real zanj zahteva visoko odškodnino.