Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2017 14:22:22
Deli članek:

Legenda Milana kritično ocenila novince, za katere so rdeče-črni odšteli več kot 100 milijonov evrov

Grega Wernig

Pri padlem italijanskem velikanu Milanu kupujejo igralce kot po tekočem traku.

V tem prestopnem roku so jih pripeljali že sedem, za novince so zapravili že prek sto milijonov evrov, navijače pa kljub temu prevevajo mešani občutki, saj klub že dolgo ni tako zapravljal, po drugi strani pa se sprašujejo, kaj sploh lahko pričakujejo od novih obrazov.

Eden tistih, ki niso ravno najbolj navdušeni nad početjem rdeče-črnih, je njihov nekdanji član in bivši hrvaški reprezentant Zvonimir Boban. Slednji zelo rad komentira dogajanje v milanskem klubu, pri čemer je navadno precej kritičen.

In tudi tokrat se ni izneveril tradiciji. Boban je za sedmerico novincev dejal, da niti en od teh igralcev ni dokazan, nato pa je dodal: "Težko je igrati na San Siru, če ste samo povprečen igralec. Bomo videli."

Zanimivo, še bolj zanimiv pa je bil njegov komentar dogajanja okoli Gianluigija Donnarumme, ki močno jezi vse navijače Milana. "Žal mi ga je. Otroci so velikokrat premladi, da bi resnično razumeli stvari. Napaka ni v Donnarummi, temveč v ljudeh, ki ga obkrožajo. Oni bi ga morali naučiti pravih vrednot. Upam, da to ne bo vplivalo na njegovo kariero, ker ima potencial, da postane eden največjih," je svoje videnje poletne sage predstavil Boban.

Oseminštiridesetletni Hrvat, ki je bil član Milana med letoma 1991 in 2001, je prepričan, da je treba v nogometu nekaj spremeniti. "Nogomet se mora spremeniti, negovati moramo prave vrednote. Tu je veliko prevar, česar ni lahko spremeniti. Lotiti se moramo dela in spremeniti zadeve, ker bo sicer nogomet uničen."