Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.07.2017 12:52:41
Deli članek:

Najvišja povišica v zgodovini! Najbolje plačan 18-letnik vseh časov! Celo Messi in Ronaldo daaaleč zadaj

Gianluigi Donnarumma se je dokončno dogovoril vse potrebno za težko pričakovani podpis pogodbe z Milanom. končna podoba dogovora jemlje dih.

Namesto petletne pogodbe, ki se je napovedovala, so se vpletene strani na koncu dogovorile za štiriletno, torej za sklenjeno sodelovanje do leta 2021. Na leto bo 18-letni čuvaj mreže prejel celo kanček več kot 6 milijonov evrov osnovne plače in še vsaj za milijon bonusov. Odškodninska klavzula ostaja tam, kjer so jo dorekli že pred dnevi: 50 milijonov v sezonah, v katerih Milana ni v ligi prvakov, in 100 milijonov, kadar je. 

Skok na dobrih 6 milijonov zajamčene letne (kaj šele na zelo verjetnih 7 milijonov) je največji skok v nogometni zgodovini. Donnarumma je po dosedanji pogodbi na sezono zaslužil 150 tisoč evrov, kar je 4000 odstotna (pozor, štiri tisoč odstotna!) povišica. Največja, najvišja vseh časov. Hkrati pa je že 6 milijonov (kaj šele zelo verjetnih 7) daleč najvišja plača kakega 18-letnega nogometaša kadarkoli v nogometni zgodovini.

Vas zanima, koliko so zaslužili tisti, ki se jih je pri tak starosti splačalo zasuti z najvišjimi zneski v preteklosti? Cristiano Ronaldo je pri Manchester Unitedu kot 18-letnik zaslužil 2,1 milijon na leto, Alexandre Pato pri Milanu 1,7 milijona, Lionel Messi pri Barceloni 1,2 milijona in Mario Balotelli pri Interju okrogli milijon. Kaj pa vratarji? Eden največjih vseh časov Gianluigi Buffon je kot 18-letnik pri Parmi v žep pospravil 400.000 evrov.