Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
15.11.2016 11:19:26
Deli članek:

Menjava pri Olimpiji: Zakaj Darijan Matić ni več kapetan zeleno-belih?

www.alesfevzer.com

Pri Olimpiji je nedolgo tega prišlo do zanimive spremembe.

Že nekaj časa se navijači Olimpije sprašujejo, kdo je v tem trenutku dejansko sploh kapetan aktualnega prvaka. V pretekli sezoni in tudi na začetku nove je bila vloga brez kančka dvoma rezervirana za Darijana Matića, toda zdaj ni več tako. Po novem je kapetan Antonio Delamea Mlinar, privržence zeleno-belih pa kakopak v prvi vrsti zanima, zakaj je prišlo do spremembe. Se je tako odločil trener Luka Elsner? Morda kdo drug iz uprave? So Matiću trak kar vzeli?

Nič od naštetega ne drži. Kot smo izvedeli, je Matić kar sam predlagal trenerju Elsnerju, da bi bil v prihodnje kapetan nekdo drug. Zakaj se je pri njem pojavila takšna želja, bo Matić verjetno pojasnil kdaj v prihodnosti. Morda je vloga zanj postala preveliko breme, morda je ocenil, da si nekdo drug trak bolj zasluži.

Dejstvo je namreč, da Matić ni več "zacementiran" v prvi enajsterici, medtem pa Delamea Mlinar igra v življenjski formi in se je prebil celo v člansko reprezentanco. Elsner po nekaterih informacijah sprva nad idejo ni bil preveč navdušen, na koncu pa naj bi izkušenemu vezistu le ugodil. Kljub temu si je Matić na prijateljski tekmi s Chievom spet nadel trak, kakopak zato, ker je bil branilec z reprezentanco na Malti.