Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
12.11.2016 08:52:55
Deli članek:

Kaj se dogaja s Hentyjem?

fclm.ru

Lani ob tem času je Ezekiel Henty preživljal najlepše obdobje svoje kariere. Igral je zelo dobro, zabijal je gole, bil je zvezdnik v pravem pomenu besede. Navijači njegovega kluba so ga oboževali, hkrati je v ozadju uspešno tlakoval pot do uresničitve sanj. Leto dni kasneje mu ni več do smeha.

Ali se Ezekiel Henty žre, ker mu v Rusiji ne gre nič po načrtih, lahko le ugibamo. Vsekakor lahko predvidevamo, da mu ni vseeno, ne nazadnje je star šele 23 let, in čeprav je v dresu Olimpije res prikazal nekaj odličnih predstav, v svoji karieri vseeno ni naredil še praktično nič. Predvsem pa je zdaj v sila neugodnem položaju; prvič je bil resneje soočen z dejstvom, da nekaj preprosto mora storiti, a mu nikakor ne uspeva. Ker je na začetku letošnjega leta moskovska Lokomotiva zanj plačala več kot pet milijonov evrov, je na ramena dobil breme, ki je zanj očitno pretežko. V ruskem prvenstvu se nikakor ne znajde, spomin na hitrega, prodornega in smrtonosnega Hentyja vse bolj bledi. Navijači Lokomotive so že skorajda izgubili upanje vanj, tudi trener Jurij Semin mu očitno ne zaupa več. Če je na začetku sezone še igral redno, ga v preteklem krogu sploh ni bilo niti v kadru.

"Preutrujen je," je pojasnil Semin. Le redki so mu verjeli. Kako bi mu sploh lahko: v zadnjem mesecu dni je Nigerijec na igrišču preživel zgolj 38 minut! Skupno gledano je na sedmih ligaških tekmah v polno meril le enkrat. In še to z enajstmetrovke ... "Zdaj mi bo lažje," je tedaj verjel. In se uštel. "Težko bi našli napadalca s slabšo statistiko," so kritični pri kultnem časniku Sovjetski sport, oglasila se je celo nekdanja predsednica Lokomotive Olga Smorodskaja, ki je Hentyja tudi pozdravila ob prihodu v Moskvo. Zdaj ji številni očitajo, da je kupila mačka v žaklju in za to zapravila več kot pet milijonov evrov.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!