Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2016 19:54:52
Deli članek:

Maribor izgubil, vraževerni so zadovoljni

Miha Vidrih

Hrvaški prvoligaš zmagal v Ljudskem vrtu.

Čeprav prvoligaško tekmovanje zaradi nadaljevanja kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji miruje, so Mariborčani ostali v ritmu tekem. Pod Kalvarijo je gostoval hrvaški prvoligaš Inter, ki je po 15 krogih na petem mestu na lestvici, zasedba iz Zaprešića je v prijateljski preizkušnji nekoliko presenetljivo zmagala z 1:0 (0:0). Varovanci Samirja Toplaka so v 83. minuti unovčili protinapad, po podaji Zulima je z glavo v polno zadel Mamut. Ob tem je zanimivo, da so vijoličasti grenkobo poraza okusili tudi v prejšnjem reprezentančnem premoru. V pričakovanju večnega derbija v Stožicah je bil v Odrancih s kar 3:0 boljši član madžarske elite Haladas. Vraževerni zato kakopak verjamejo, da je razplet dvoboja z ekipo iz predmestja Zagreba dobra napoved za končnico jeseni ...

Dogajanje na igralni površini je bilo sicer precej dinamično, tekmovalno, bilo je tudi nekaj vroče krvi. Gostitelji so bili podjetnejši, toda Milaničevi nogometaši so bili v zaključku akcij premalo zbrani in natančni.

Vijoličasti so kakopak nastopili brez obeh reprezentantov Milivoja Novakovića in Aleksa Pihlerja, zaradi okrevanja po poškodbi sta manjkala Rodrigo Defendi in Matej Palčič, bolezen je priložnost za dokazovanje onemogočila Dejanu Mezgi.

Postava Maribora: Handanović (od 46. Obradović), Šme, Rajčević (od 74. Sallalich), Šuler (od 46. Kabha), Viler (od 46. Janža), Vrhovec (od 80. Vujčić), Mertelj, Bohar (od 46. Hotić), Vršič (od 61. Ahmedi), Tavares (od 61. Sunny), Zahović.