Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
13.05.2016 08:26:34
Deli članek:

Dino Hotić: Jurčić me je navdušil

Arsen Perić

Eno od odkritij spomladanskega dela sezone je Dino Hotić.

Dvajsetletni in zgolj 168 centimetrov visok igralec sredine igrišča je odraščal v Zalogu, nato pa se je z družino preselil v Borovnico. Skoraj pet let je že član Maribora, ki ga je pozimi posodil Krškemu. V prvi ligi je sicer debitiral pri sedemnajstih, a nato ni dobil več prave priložnosti za dokazovanje. Pri novincu v ligi je dobil prav to, jo odlično izkoristil in je glavni motor ekipe.

V štajersko prestolnico ste se odpravili malo pred šestnajstim rojstnim dnevom.
To je bila zanimiva izkušnja, nekaj novega zame. Fante v Mariboru sem poznal že iz reprezentance in sem se hitro vključil v novo okolje. Bili smo štirje, ki smo odšli v Maribor, zato je bilo še toliko lažje. S privajanjem na življenje v Mariboru nisem imel nobenih težav. Ker sem govoril z ljubljanskim naglasom, so mi le včasih rekli, 'ti pa nisi iz Maribora'. (smeh)

V prvi ligi ste debitirali s sedemnajstimi leti, verjetno ste mislili, da boste do zdaj odigrali precej več tekem.
Kakor je vse skupaj potekalo, je bilo videti, da bom začel igrati bolj redno. Vendar ne vem, kaj se je zgodilo, da potem nisem igral. Še danes ne vem, zakaj je bilo tako, nihče mi ni nič rekel. Igral sem dobro, toda tako so se odločili, a nimam pojma, zakaj.

Kljub temu imate štiri naslove državnega prvaka, dva pokala in tri superpokale.
Res sem vesel, da smo osvojili vse te lovorike, toda k temu nisem ničesar prispeval, zato mi niti ne pomenijo tako veliko, kot bi mi mogoče morale.

Kakšne misli so vam rojile po glavi, ko ste izvedeli, da obstaja možnost, da bi odšli na posodo v Krško? Takratni trener Maribora Krunoslav Jurčić vas je namreč želel zadržati v ekipi.
Dan preden so Krčani začeli zimske priprave, so poklicali v klub in se pozanimali o možnosti, da bi me dobili na posodo. Sam sem že prej prosil, da bi me nekam posodili, če ne bom igral. Trener Jurčić me je želel zadržati, toda ni bilo jasno, koliko priložnosti bi v Mariboru dobil za igro. V Krškem pa so mi rekli, da je do konca sezone 14 tekem, tako da se bom lahko dokazal. Skoraj brez razmišljanja sem sprejel njihovo ponudbo, ker sem v takih letih, da potrebujem igralne minute. Tako sem bil že naslednji dan na treningu Krškega.

Kakšno je bilo vaše sodelovanje s Krunoslavom Jurčićem?
Super sva sodelovala, je fenomenalen trener in ne vem, zakaj so ga odstavili. Kar sem imel stik z njim, me je res navdušil. Zelo je bil korekten in konkreten, vedno je vse povedal, pravi gospod. O njem imam res dobro mnenje.

Kako gledate na zadnje dogodke v Mariboru, predvsem na spor Zlatko Zahović-Agim Ibraimi in incident, ko so navijači igralcem slekli drese?
...


CELOTEN IN OBŠIREN POGOVOR Z DINOM HOTIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ZADNJI ŠTEVILKI REVIJE EKIPA SN.