Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.05.2016 08:10:29
Deli članek:

Nogometaše Wolfsburga bo devet let opremljal Nike

Reuters

Vodstvo nemškega bundesligaša Wolfsburga se je z ameriškim športnim proizvajalcem opreme Nike dogovorilo za devetletno sodelovanje, posel pa je po poročanju nemških medijev vreden med 75 in 80 milijoni evrov.

Nike bo prihodnjih devet let skrbel za celotno športno opremo vseh selekcij Wolfsburga, prisoten bo tudi v klubskih oglaševalnih akcijah in drugih oblikah sodelovanja, ki jih bodo določili v prihodnjih dneh. "Dolgoročno in strateško partnerstvo z Nike je ogromen korak naprej za VfL Wolfsburg," je ob podpisu pogodbe dejal generalni direktor kluba Thomas Roettgermann.

Dozdajšnji opremljevalec ekipe, ki se je letos v ligi prvakov prebila do četrtfinala, njen največji uspeh pa je naslov nemškega državnega prvaka iz leta 2009, je bilo italijansko podjetje Kappa. V prihodnji sezoni Wolfsburg ne bo igral v nobenem evropskem tekmovanju, saj je pred zadnjo tekmo sezone, ko bo gostil "odpisani" Sttutgart na osmem mestu, brez možnosti, da bi prehitel trenutno sedmouvrščeni Schalke 04, ki je trenutno na mestu, ki prinaša kvalifikacije za nastop v evropski ligi.