Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.05.2016 18:50:18
Deli članek:

Robben, Torres in Falcao v Istanbul?

Reuters

Turški nogometni gigant Bešiktaš sestavlja sanjsko moštvo za vstop v zgornji razred evropskega klubskega nogometa. Na seznamu želja so Arjen Robben, Fernando Torres in Radamel Falcao.

Bešiktaš v zadnjih dveh krogih turškega prvenstva potrebuje le še točko za osvojitev naslova državnega prvaka, črni orli bi tako slavili prvič po letu 2009 in skupaj štirinajstič.

Ambiciozno vodstvo kluba, ki se je pred enim mesecem preselil na super moderni stadion Vodafone Areno, ima velike načrte za prihodnjo sezono, predvsem povezene z ligo prvakov. Po informacijah, ki jih je v javnost lansiral najbolj znani turški športni časnik Fanatik, so pogovori z očetom Robbena že v teku, glede prihoda Torresa pa tako ali tako naj ne bi bilo težav, saj mu z Milanom, katerega uradno član je (v Atletico je posojen), ob koncu sezone poteče pogodba. Tudi Falcao bo za visoko plačo bržčas rade volje prišel v Istanbul, trenutno je član Monaca, posojen v Chelsea.

Za Turke torej ni težav, denarja imajo kot kaže dovolj. Pa bo Bešiktaš dovolj velik magnet za trojico nogometašev, ki bi skorajšnje turške prvake brez dvoma dvignili na višjo kakovostno raven? 

Nizozemec Arjen Robben ima 32 let, po Transfermarktu je vreden 20 milijonov evrov. Doslej je igral za Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid in Bayern.

Španec Fernando Torres ima ravno tako 32 let, po Transfermarktu je vreden 7 milijonov evrov. Doslej je igral za Atletico, Liverpool, Chelsea in Milan.

Kolumbijec Radamel Falcao ima 30 let, po Transfermarktu je vreden 23 milijonov evrov. Doslej je igral za Lanceros Boyaca, River Plate, Porto, Atletico, Monaco, Manchester United in Chelsea.