Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.05.2016 21:56:44
Deli članek:

Izjava, ki se ji smeji nogometna Anglija

Reuters

V angleški premier ligi je po sinoči odigranih zaostalih tekmah postalo jasno, da bodo v nižji rang tekmovanja izpadli Newcastle, Norwich in Aston Villa.

Eden izmed članov Newcastla je tudi Jack Colback, ki je trenutno predmet preiskave angleške nogometne zveze, ker naj bi prekršil zakon o stavah. Ta od leta 2014 igralcem in trenerjem prepoveduje, da bi stavili na nogometne tekme po vsem svetu. Colback naj ne bi stavil na tekme, ki so bile povezane z Newcastlom in njegovim obstankom v ligi, toda vseeno naj bi prekršil zakon. Za podobno dejanje je bil pred časom že obtožen branilec Manchester Cityja Maritn Demichelis.

Vendar pa Colbacka trenutno glava ne boli samo zaradi stav, temveč tudi zaradi izjave, ki so jo angleški mediji izbrskali in naj bi jo podal pred dvema letoma, ko je iz Sunderlanda prestopil k Newcastlu - pri tem dodajmo, da bo Sunderland sezono končal na 17. mestu, torej tistem, ki zagotavlja premierligaško igranje tudi v naslednji sezoni. "Odločitev sploh ni bila težka. Sunderland se vedno bori za obstanek, Newcastle pa je stabilen klub in z nekaj okrepitvami se lahko borimo za prva štiri mesta," je bojda pred dvema letoma izjavil Colback, ki bi se v teh dneh verjetno najraje pogreznil v zemljo.