Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
13.05.2016 08:06:57
Deli članek:

Nekdanji selektor razkril: Bil sem želja nove Olimpije!

Nikola Miljković

Miloš Kostić je bil lansko poletje prva trenerska izbira ljubljanskega kluba.

Miloš Kostić se zdaj bori za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, kot trener Krke je v sredo zabeležil ključno pomembno zmago na gostovanju pri prav tako ogroženemu Kopru. Ljubljančan je sicer šele proti koncu sezone prevzel Novomeščane, v dolenjsko prestolnico je prišel, ko se je poslovil Andrej Kastrevec.

Bi pa lahko bilo Kostićevo življenje v tem trenutku povsem drugačno. Kostić je namreč v pogovoru za Ekipo SN razkril, kar smo v našem časniku pisali že lansko poletje – da je bil dejansko prvi kandidat za prevzem nove Olimpije. Slednja je nato najela Marijana Pušnika, a šele potem, ko se je nekdanji selektor mladih reprezentanc zmajem zahvalil za ponudbo.

"Pogovarjal sem se s takratnim direktorjem Rankom Stojićem, a sem se zaradi nekaterih stvari, ki mi jih je predstavil in mi niso bile všeč, odločil, da ponudbe ne sprejmem. Res je, da bi se z Olimpijo lahko boril za prvaka, toda ko enkrat prevzameš ekipo, se vedno boriš za to, da na vsaki tekmi zmagaš. To je v Novem mestu naša prioriteta in se z ostalim ne obremenjujem. Grem od tekme do tekme in mislim, da se bo pošteno delo obrestovalo. Zbiram potrebne izkušnje, kilometrino, ki mi bo zagotovo prišla prav v nadaljnji karieri," je za Ekipo SN povedal 44-letni strokovnjak.