Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.04.2016 10:10:46
Deli članek:

Defendi: Želimo zmagati na vseh šestih tekmah

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so v pričakovanju dvoboja s Koprom, po katerem se lahko po dolgem času znova zavihtijo na vrh lestvice.

Po pomembni zmagi v Krškem so bili vijoličasti med tednom uspešni tudi v pokalnem tekmovanju, za napredovanje v finale so po 120 minutah s 5:1 ugnali Zavrč. "Potrebovali smo prav takšno zmago. V zadnjem obdobju smo naredili velik korak naprej, v Braziliji temu pravimo, da smo srce prenesli v čevlje. In prišli smo do novega pomembnega uspeha," pravi Rodrigo Defendi, ki po poškodbi Marka Šulerja skupaj z Denisom Šmejem sestavlja štoperski dvojec: "Čeprav je še mlad igralec, je zelo kakovosten. Najpomembneje je, da se dobro razumeva. Zdaj sva skupaj odigrala že več zaporednih tekem in pomembno je, da delujeva dobro, usklajeno. Nasploh imamo v slačilnici res dober odnos, prijatelji smo tudi izven igrišča in tudi zato se nam dogajajo dobre stvari." 

Danes se zgoščeni ritem tekem nadaljuje, pod Kalvarijo prihaja zasedba z Bonifike. "Ob silovitem ritmu se čuti utrujenost, toda moramo iti preko tega. Prizadevamo si v tej smeri, da bi zmagali na vseh šestih tekmah. Da bi bili prvaki. Vemo, da bo težko zmagati šestkrat zapored, toda delamo za to. Verjamemo vase, a gremo po vrsti. Najprej bomo storili vse, da premagamo Koper," je odločen brazilski branilec.

Trener je največ pozornosti kakopak namenil regeneraciji, osvežitvi ekipe. "Zmage koristijo in potem so tudi regeneracije hitrejše. Moštvo je zelo motivirano, pozitivno serijo je težko ponavljati, a smo pripravljeni, da jo podaljšamo. Koper je precejšnja neznanka, težko je ugotoviti, kdo bo igral. Zato bo še bolj pomembno spoznanje, kako bomo mi delovali na igrišču. Moramo ohranjati visoko raven igre in tega se fantje zavedajo. Tisti, ki začnejo posamezno tekmo in vsi, ki čakajo na svojo priložnost," poudarja Darko Milanič.