Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2016 21:51:19
Deli članek:

Polemična izključitev Simeoneja: Rdeč karton, ker ni želel "izdati" varovanca (video)

Reuters

Energični argentinski trener Diego Simeone je bil na današnji tekmi med Atleticom in Malago izključen, čeprav ni storil nikakršnega prestopka.

El Cholo, kot je vzdevek argentinskega stratega, je bil izključen med polčasom, potem ko je tik pred koncem prvega polčasa ob hitrem protinapadu Malage nekdo iz klopi Atletica na igrišče vrgel drugo žogo, da bi tako zmotil napad tekmecev.

Pozor, to ni bil Diego Simeone, temveč nekdo iz njegove klopi, bodisi kakšen član strokovnega štaba bodisi kateri izmed igralcev. A kljub temu, da ni bil Argentinec tisti, ki je vrgel žogo na igrišče, je bil on izključen.

Glavni sodnik Antonio Mateu Lahoz je takoj po protinapadu Malage odpiskal konec prvega polčasa, nato pa odšel do Simeoneja in oba akterja sta padla v žgočo debato. Delivec pravice je vneto razlagal nekaj Simeoneju, ta je na koncu samo pokimal in ko se je začel drugi polčas, je bil Argentinec že na tribuni.

Španski mediji poročajo, da je bil Simeone izključen, ker Lahoz pač ni videl, kdo je žogo vrgel na igrišče, trener pa je tisti, ki je odgovoren za to, kaj se dogaja na klopi njegovega moštva. Vsekakor precej bizarna izključitev, ki je v Španiji dvignila tudi kar nekaj polemik.

Kako je bil izključen Simeone, si lahko ogledate v priloženem videoposnetku, sporna akcija se začne na 1.03.