Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2016 19:00:13
Deli članek:

Poker vijoličastih šokiral Olimpijo in pomagal Mariboru

Nikola Miljković

Olimpija nadaljuje s precej bledimi predstavami, tokrat jih je v Stožicah ugnalo Krško, ki je letelo na krilih štirih posojenih nogometašev Maribora.

Dino Hotić, Martin Kramarič, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver so bili štirje nogometaši, ki so bili brez dvoma na današnji tekmi z Olimpijo najbolj motivirani v vrstah Krškega. Jasno, vsi štirje so Krčanom posojeni iz Maribora in vsi so se dobro zavedali, da si lahko svoje delnice z dobro igro proti najhujšim rivalom vijoličastih zelo dvignejo.

In so si tudi jih! Nizkorasli Hotić je znova odigral fenomenalno tekmo, vodil igro Krškega, bil nevaren s streli od daleč, s svojimi podajami pa je odlično razigraval svoje soigralce. Ne nazadnje je bil prav on tisti, ki je v 61. minuti z odlično podajo našel svojega soigralca Kramariča, ki je z okrog 20 metrov na fantastičen način premagal Nejca Vidmarja.

Krško je tudi s pomočjo Vukliševića in Pušaverja - pa seveda tudi z odlično igro vseh varovancev Tomaža Petroviča - uspelo do konca tekme zadržati prednost z 1:0 in tako Mariboru omogočiti, da z morebitno jutrišnjo zmago v Ljudskem vrtu nad Koprom po izjemno dolgem času zasede prvo mesto na lestvici.

* Stadion Stožice, gledalcev 2500, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Kojsko) in Beton (Cerklje na Gorenjskem).
* Strelec: 0:1 Kramarič (61.).
* Olimpija: Vidmar, Kelhar, Mitrović, Fink (od 82. Bajrić), Čale, Alves (od 65. Wobay), Matić, Kapun (od 80. Zarifović), Zajc, Mimoun, Radović.
* Krško: Zalokar, Gregov, Vuklišević, Pušaver, Sikošek, Žinko, Urbanč (od 90. Špiler), Kramarič (od 69. Jakolić), Hotić, Volarič, Čeh (od 55. Poljanec).
* Rumeni kartoni: Zajc, Čale, Bajrić; Volarič, Jakolić.
* Rdeči karton: /.