podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ro
ro
0 15.03.2016 08:38:55

Milanič: Ne, razmišljanja nisem spremenil

Drago Wernig - TAKA
Trener trinajstkratnih prvakov ima po zmagi v Velenju dovolj razlogov za zadovoljstvo.

"Od prve minute želimo stvari prevzeti v svoje roke, narekovati ritem, biti moramo dinamični. Kot ekipa se moramo zavedati, da imamo dovolj kakovosti, vendar jo moramo z moštvenim duhom in odrekanji seveda pokazati tudi na igrišču," je v pričakovanju dvoboja na stadionu Ob jezeru med drugim povedal Darko Milanič. Za trenerja kakopak ni lepšega, kot da igralci uresničijo želeni scenarij, vijoličastim je v Velenju uspelo. Takoj po uvodnem pisku nerazpoloženega Mitje Žganca so se postavili zelo avtoritativno, bili so agresivni, disciplinirani in dovolj zbrani, da so knape nemudoma prisilili v podrejeni položaj. Gostujoče vodstvo je tako rekoč viselo v zraku, toda gostitelji so se še naprej upirali po najboljših močeh, po slabe pol ure igre pa je tudi njim postalo jasno, da je uspeh bržčas misija nemogoče. Jaka Ihbeisheh si je prislužil drugi rumeni karton in je moral predčasno z igrišča, kar so Mariborčani znali unovčiti, v 33. minuti so se veselili vodstva, do konca je dvakrat zadel še Gregor Bajde.

POZITIVNO SPOROČILO
"Tekmo smo začeli zelo dobro. Bili smo zbrani, osredotočeni in bistveno boljši nasprotnik. Nadzirali smo potek dogodkov in bili do izključitve domačega igralca zelo nevarni. Po prvem golu smo se pred odhodom na odmor malce umirili, pobuda ni bila več tako izrazita, toda v začetku drugega dela smo znova vse hitro vzeli v svoje roke in bili spet na primerni ravni ter popolnoma zasluženo zmagali. Pristop fantov je bil odličen, kar je vsekakor zelo zelo pozitivno," je bil Darko Milanič po prvi spomladanski zmagi razumljivo zadovoljen.

maribor dw
Drago Wernig - TAKA
Jernej Javornik ni mogel biti, vendar ni bil niti obupan: "Fantje so bili agresivni, borbeni, srčni, zgodnja izključitev je gotovo vplivala na potek dogodkov. Igralcem nimam česa očitati, pred nami je še veliko tekem, Mariboru želim vse najboljše v nadaljevanju prvenstva. Mi se obračamo k naslednji preizkušnji, pred nami je gostovanje v Ljubljani, ki bo zelo zahtevno tudi zato, ker bo manjkalo kar nekaj igralcev."


TAKŠNA, KOT MORA BITI
Mariborčani so (prepričljivo) zmago potrebovali bolj kot karkoli drugega. "Nisem spremenil mišljenja, ki sem ga imel takoj po koncu derbija. Odigrali smo ga odlično, tudi proti Rudarju je bila naša podoba takšna, kot jo resna ekipa mora imeti. To je seveda odlično, vendar se tukaj ne želimo ustaviti. Gremo naprej. Kot sem že poudaril, je vsaka naslednja tekma najbolj pomembna. Zdaj misli usmerjamo k sobotni domači preizkušnji s Krko. Tako kot smo se v preteklih dneh, se bomo vedli tudi v prihodnje," je pristavil primorski strokovnjak.

 
RUDAR SE BO POBRAL
Velenjčani se že dalj časa ukvarjajo s finančnimi težavami, plače igralcem so redke kot dež v puščavi, kar seveda vpliva na stanje duha v ekipi. "Vsekakor ni lahko. So trenutki, ko je vse v redu, a pridejo tudi takšni, ko je težko. Vendar verjamem, da se bodo razmere uredile. V prvi vrsti zato, ker ima Rudar dolgo in bogato tradicijo in ker mislim, da v vseh teh letih nikomur ni ostal ničesar dolžan. Rudar se bo pobral, je pa dejstvo, da je trenutno stanje zahtevno. Toda naše delo je na igrišču, ostale zadeve se rešujejo drugje," je pojasnil Jernej Javornik.

Članki iz rubrike