Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
14.03.2016 20:29:36
Deli članek:

Barcelona zvezdnika prodala drugemu zaradi – toaletnega papirja?!

vszi

Le anekdota ali resnična zgodba? Razkrit bizaren razlog, zakaj je Barcelona pred časom prodala enega svojih največjih zvezdnikov.

Josep Luis Nunez velja za legendarnega predsednika Barcelone. Slednjo je vodil dolgih 22 let, v tem času so štiri profesionalna moštva katalonskega giganta (nogometno, košarkarsko, rokometno in tisto za hokej na ledu) osvojila kar 176 lovorik! V času njegovega predsednikovanja je Barcelona dobila več kot 30 tisoč novih članov, med drugim je recimo povečal tudi kapaciteto Camp Noua in odprl kultno La Masio. Skratka, človek je (za zdaj še) živa legenda kluba.

A očitno je bil Nunez tudi sila kontroverzna oseba. Mnogi mu očitajo, da je bil precejšnji škrtež, zdaj je bila v knjigi Barca Inedito razkrita še bizarna zgodba, zakaj se je leta 1979 odločil prodati tedaj enega največjih zvezdnikov Johana Neeskensa. Nizozemec je odšel po petih letih, a ne zaradi slabih iger, ampak zaradi – toaletnega papirja!

Zgodba gre nekako takole. Na gostovanju v Alicanteju naj bi predsednika Barcelone na stadionu Jose Rico Perez nenadoma prijelo na veliko potrebo. Toda med opravljanjem le-te je menda ugotovil, da mu je zmanjkalo toaletnega papirja. Ko je zanj prosil Neeskensa, ki se je kdo ve zakaj ravno tedaj znašel tam, mu Nizozemec menda ni želel priskočiti na pomoč, nakar mu je ogorčeni, hkrati osramočeni in predvsem kot ris besni Nunez zabičal, da ga bo prodal ob prvi priliki. In ga potem tudi je, Neeskens je odšel v New York Cosmos, čeprav je tistega leta z Barco osvojil evropski pokal pokalnih zmagovalcev. Bizarno, ni kaj.

vszi