Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.02.2016 09:11:01
Deli članek:

Radović zavrnil Grčijo, Ciper, Kazahstan

Odločitev Miroslava Radovića, da bo kariero nadaljeval v Sloveniji, na Poljskem še naprej precej odmeva. V prvi vrsti zaradi tega, ker so bili številni prepričani, da se bo po slovesu od Kitajske vrnil tja, kjer je preživel kar devet let.

A čeprav je bil izkušeni srbski nogometaš član Legie skoraj celotno desetletje, je ob njegovi lanski selitvi v Azijo očitno prišlo do določenih sporov in zamer, ki so tokrat odigrali pomembno vlogo pri tem, da je Radovićeva vrnitev v Varšavo padla v vodo. To je v pogovoru za polskatimes.pl potrdil tudi 32-letnik, ki je pred kratkim podpisal pogodbo z Olimpijo do konca naslednje sezone.

"Zakaj nisem spet v dresu Legie? Dobro vprašanje. Moji pogovori z Boguslawom Lesnodorskim so bili odlični, in če bi bilo vse odvisno le od predsednika, bi v Varšavi ostal dolgo časa. Toda v klubu so ljudje, ki me niso želeli," je med drugim razkril krilni napadalec, ki je hkrati odločno zavrnil namigovanja, da se z nekdanjim klubom Dejana Kelharja, s katerim si bo zdaj garderobo delil v Ljubljani, ni uspel dogovoriti zaradi (pre)visokih finančnih pričakovanj.

"Ničkolikokrat sem dejal, da denar zame glede Legie ne predstavlja nikakršne ovire. Nekaj časa bi lahko igral celo brezplačno! Ne, ni bil denar, tudi dolžina pogodbe ne," je namigovanja zavrnil bivši član beograjskega Partizana, ki je imel po vrnitvi v Evropo na mizi nemalo ponudb.

"Imel sem tudi dve ponudbi drugih poljskih klubov. A poudarjam, res me ni vodil denar, precej bolj sem mislil na svojo družino. Želel sem si biti blizu doma, zato se je Ljubljana zdela optimalna rešitev. Do Beograda z avtom pridem v treh, štirih urah. Lahko bi postal tudi neke vrste nogometni turist, lahko bi odšel nekam, kjer so mi nudili precej več denarja. Imel sem ponudbe iz Grčije in Cipra, celo iz Kazahstana, toda o slednjem nisem želel niti razmišljati. Želel sem si, da bi otroci odraščali v normalni državi, v normalnem okolju. Denar res ni vse," je razloge, zakaj se je odločil za vodilni klub Prve lige Telekom Slovenije, našteval Radović.

NI NUJNO, DA KOT NOGOMETAŠ
Radović je hkrati sporočil vsem navijačem Olimpije, da so lahko brez skrbi glede njegovega zdravja oziroma telesne pripravljenosti. "Popolnoma sem zdrav. Ko sem se poškodoval na Kitajskem, sem si strgal vezi v ramenu, zdaj je vse v najlepšem redu, tako kot je bilo pred poškodbo. Imel sem težave, ker je kitajski zdravnik naredil napako in sem moral potem še enkrat pod nož. Druga operacija je bila opravljena v Münchnu in je potekala brez težav. Enako velja za rehabilitacijo," pravi Radović, ki ne skriva visokih pričakovanj glede udejstvovanja v zeleno-belem dresu: "Imam nov klub, nove cilje. Rad bi se postavil nazaj na noge in osvojil naslov slovenskega prvaka. Olimpija je moja prioriteta. Če bo Legia nekoč spet pokazala zanimanje zame, se lahko pogovorimo. Vztrajam pri tem, kar sem že rekel, da se bom nekoč vrnil. Ampak ni nujno, da kot nogometaš. Ponavljam, zdaj je moja prioriteta Olimpija."