Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 21:24:44
Deli članek:

Kateri hrvaški nogometaš zasluži največ?

Profimedia

Številni hrvaški nogometaši igrajo v najmočnejših evropskih klubih in vsi po vrsti služijo velike vsote denarja. A kdo je tisti, ki zasluži največ?

Ste se kdaj spraševali, kateri nogometaš naših južnih sosedov zasluži največ? Je to Luka Modrić, ki si kruh služi pri Real Madridu? Morda njegov klubski soigralec Mateo Kovačić? Ali pa je to vezist Barcelone Ivan Rakitić? Morda napadalec Juventusa Mario Mandžukić

Odgovor je: Noben od naštetih! Največjo plačo od hrvaških nogometašev ima naturalizirani Brazilec Sammir! Nekdanji ljubljenec Zdravka Mamića ne igra v nobenem zelo uglednem evropskem klubu. Pravzaprav sploh ne igra v Evropi! 

Sammir je trenutno član kitajskega kluba Jiangsu Suning, kjer je pred kratkim podpisal novo pogodbo. Pravzaprav je svoje delodajalce kar malce izsiljeval, da je prišel do nove pogodbe. Kot je priznal Večernjemu listu, je vodstvu kluba zagrozil, da v primeru, če mu ne ugodijo, zapustil klub, in Kitajci so mu, glede na to, da je eden najboljših posameznikov v klubu, seveda ugodili.

Po novi pogodbi tako zdaj Sammir zasluži neverjetnih 6,5 milijonov evrov na sezono, to pa je denar, ki ga ne dobijo ne Modrić, ne Rakitić, ne Kovačić in ne Mandžukić. 

Glede na zadnje bajeslovne prestope na Kitajskem, pa vam ta podatek ne bi smel biti preveč presenetljiv.