Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 10:12:37
Deli članek:

Chelsea za novega želi Italijana, toda ne Massimiliana Allegrija

Reuters

Kdo bo poleti postal novi trener londonskega Chelseaja?

Medtem ko je Josep Guardiola že privolil v selitev k Manchester Cityju in medtem ko je prestop Joseja Mourinha na Old Trafford bojda le še stvar uradne potrditve, je precej več negotovosti glede tega, kdo bo v prihodnje vodil Chelsea. Na klopi Londončanov v tem trenutku sezoni Guus Hiddink, ki pa je zgolj začasna rešitev. Nizozemec se bo po koncu sezone poslovil, kdo ga bo nasledil, pa še ni znano.

Pred časom se je govorili, da želi Roman Abramovič na stadion Stamford Bridge pripeljati Massimiliana Allegrija, trenerja Juventusa, a slednji naj bi se že odločil, da bo ostal v Torinu. Z modrimi so mediji povezovali še številne druge strokovnjake, zdaj pa je iz Italije prišla udarna vest: Antonio Conte se je že sestal z Abramovičem oziroma z ljudmi iz Chelseaja.

Conte je trenutno selektor Italije, a menda v tej vlogi ne uživa preveč. Na Euru 2016 bo sicer še vodil azzurre, nato naj bi se vrnil v klubski nogomet. Kot trener Chelseaja? Očitno ni nemogoče, Abramovič naj bi Conteja namreč načeloma že prepričal v sodelovanje, to se je bojda zgodilo na sestanku v Rimu. Še naprej je želja menda tudi Diego Simeone, a kot še šušlja, Argentinec ni preveč naklonjen, da bi že zdaj zapustil Jana Oblaka in njegove soigralce.

Reuters