Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
07.02.2016 14:56:16
Deli članek:

Zmaji pred vrnitvijo premagali Hercegovce

fb olimpija
Zadnji tekmo z Zrinjskim je Olimpija odigrala v Umagu.

Olimpija je z zmago nad Zrinjskim v Umagu končala s pripravami v Istri.

V tekmi za tretje mesto na Istria Winter Cupu so se Ljubljančani po avtogolu Matica Finka znašli v zaostanku, a se je bočni branilec hitro oddolžil in že v naslednjem napadu Olimpije lepo podal Roku Kronavetru, ki je izenačil in postavil izid prvega polčasa. V drugem polčasu je zmago z 2:1 zeleno-belim prinesel Ezekiel Henty.

Zmaji se danes vračajo v Slovenijo, ekipa bo nato dobila dva prosta dneva. "Odigrali smo štiri prijateljske tekme, na katerih smo pokazali velik napredek v fazi obrambe. Majhno število prejetih zadetkov pove veliko o disciplini v naši igri. Ne nazadnje k temu stremimo od uvodnega dne priprav, v naslednjih treh tednih, kolikor je še ostalo do začetka spomladanskega dela prvenstva, pa bomo večino časa posvetili dvigu ravni igre v zvezni vrsti in napadu. Na splošno gledano imamo v vseh segmentih še ogromno rezerv," je za spletno stran Olimpije povedal Nemanja Mitrović.

Branilec je nekoliko potarnal nad kakovostjo travnatih površin, na katerih so se zmaji pripravljali in igrali tekme. "A tako pač je, tudi na to je potrebno biti pripravljen, kajti od jamranja še nihče ni dosegel nič dobrega," je uporabil v zadnjem času v Sloveniji zelo priljubljeno besedo. Mitrović je vesel dveh prostih dni pred nadaljevanjem priprav. "Ta počitek nam bo prišel še kako prav. Vsi se zavedamo, kaj nas čaka od 27. februarja dalje, ko se vse skupaj začne zares. Vse 'maske' bodo padle že na uvodnem srečanju s Koprom, ko se bo natančno videlo, kako dobro smo trenirali v zimskem obdobju. Verjamem, da bomo v spomladanski del sezone krenili še bolj odločno in ambiciozno kot v jesenskega, ki smo ga navkljub nekaterim spodrsljajem odigrali na izjemno visoki ravni," je povedal 23-letni steber obrambe.

fb olimpija
Ezekiel Henty