Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.02.2016 10:39:03
Deli članek:

Jurčić: V takšnih trenutkih si morda lahko tudi nepravičen (foto)

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani v turški pripravljalni bazi v delovnem ritmu.

Slovenski prvaki so v sobotnem jutru zapustili štajersko prestolnico in se preselili v svojo tradicionalno pripravljalno bazo v Beleku. Popoldne so opravili prvo vadbo na turških tleh, nedelja ponuja dva treninga. "Prišli smo izpilit formo. Odigrali bomo zahtevne pripravljalne tekme, preverjali igralne kombinacije in avtomatizme v igri, dodatno utrjevali ozračje med igralci. Zdaj bo več stika z žogo, v ospredju bodo nogometne vsebine, čeprav jih niti v bazičnem delu nismo zanemarjali. Prvi vtis je lep, imamo čudovit hotel, izjemne pogoje in kar je najpomembnejše, odlična igrišča," pravi Krunoslav Jurčić.

Drago Wernig - TAKA
V Turčiji je 28 igralcev, na vso moč jih vadi 27. "Palčič ima samostojen program, ne more vaditi z ekipo. Ostali lahko trenirajo s polno obremenitvijo. Po dozdajšnjem poteku priprav me zelo veseli spoznanje, da so fantje celoten program odlično opravili, pri tem pa nismo imeli večjih zapletov s poškodbami," je pojasnil trener mariborskega prvoligaša, ki se bo v Beleku še bolje spoznal z igralci, hkrati se kakopak nadaljuje boj za mesta v začetni enajsterici. "Za vsakega trenerja je zelo pomembno to medsebojno spoznavanje z ekipo. Skupne priprave omogočajo najlažji in najhitrejši vpogled v zmožnosti vseh igralcev. Prišel sem sredi sezone, ko nismo imeli možnosti za eksperimente. Včasih je v takšnih trenutkih trener lahko tudi nepravičen do koga, tako pa bodo v tem delu vsi dobili priložnost za igro in s tem možnost, da pokažejo ter dokažejo, da lahko računam na njih," dodaja hrvaški strokovnjak.


V ponedeljek čaka zasedbo iz Ljudskega vrta prva prijateljska tekma na turških tleh. Na nasprotni strani bo Sarajevo, dvoboj s prvoligašem iz BiH se bo začel ob 18. uri.