Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
06.02.2016 20:50:34
Deli članek:

Popoln dan za Vardyja: zmaga, nova pogodba in povišica

Reuters

Še leta 2012 je igral amaterski nogomet in delal v tovarni, zdaj pa je Jamie Vardy prvi zvezdnik Leicestra z novo pogodbo, po kateri je njegova plača skoraj dvakrat višja od tiste, ki jo je prejemal v letošnji sezoni.

Po veliki zmagi lisic v Manchestru je vodstvo kluba navijače razveselilo s še eno izjemno novico. Jamie Vardy bo član Leicesterja do leta 2019. 

Nogometaš, ki je letos dosegel že 18 zadetkov bo namesto 45 tisoč funtov zdaj tedensko dobil 80 tisoč funtov (104 tisoč evrov). To sicer še zdaleč ni rekordno, a glede na to, da je Vardy še pred štirimi leti nogomet igral na amaterski ravni in ob tem delal v tovarni, je to uresničitev velikih sanj, zgodba o neverjetnem uspehu. "Izjemno sem vesel, da se lahko s tem klubom borim za nekaj izjemnega, da sem del te ekipe. Nikoli nisem doživel takšnega vzdušja, kot ga tu. Del tega želim biti še vrsto let. Leicester City je od prvega dne izkazal zaupanje vame in to mi je pomagalo napredovati. Večno jim bom hvaležen," je ob podpisu nove pogodbe dejal Vardy.