Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
07.02.2016 08:08:37
Deli članek:

Kaj je delal Mourinho v Berlinu?

Reuters

Glede na to, da je razvpiti portugalski nogometni strateg Jose Mourinho trenutno brez službe, so ljubitelji nogometa pozorni na to, kje se pojavi, saj je njegova prisotnost morda znak za prihodnje trenersko sodelovanje.

Odkar ga je londonski Chelsea pred tedni odpustil, ima Jose Mourinho precej prostega časa. Mnogi ga sicer vidijo kot novega stratega Manchester Uniteda, tudi zato pa je bila njegova prisotnost na olimpijskem stadionu v Berlinu v soboto popoldne za marsikaterega nogometnega navdušenca precejšnje presenečenje.

Mourinho si je ogledal derbi 20. kroga nemške bundeslige, ko sta se pomerila drugouvrščena Borussia Dortmund in tretjeuvrščena berlinska Hertha. Ker si je, kot je poročala televizija Sky, tekmo ogledal na povabilo enega od vodilnih porurske ekipe Hans-Joachima Watzkeja, se je zdelo logično ugibanje, da ga bolj zanima BVB. O tem, ali se boji za službo, so pobarali tudi trenerja rumeno-črnih Thomasa Tuchela, a se je le skrivnostno nasmehnil: "Morda v primeru poraza."

Tekma se je končala z 0:0, v čemer je mojster defenzivne strategije Mourinho v predsedniški loži berlinskega stadiona bržčas užival. O tem, ali je tudi sklenil kakšen dogovor za trenersko delo, pa za zdaj iz Nemčije še ne poročajo.