Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
07.02.2016 09:24:53
Deli članek:

Olimpija snubi izkušenega Srba

Profimedia

Da Olimpija išče še vsaj enega novega napadalca, ni skrivnost. Večja neznanka so bili posamezniki, za katere so se zmaji ogreli. Toda zdaj smo se le dokopali do imena in ga ekskluzivno razkrivamo.

Ljubljančani želijo Miroslava Radovića. Kdor je v zadnjih letih podrobneje spremljal poljski nogomet in tudi kvalifikacije za ligo prvakov, mu tega izkušenega 32-letnika zagotovo ni treba podrobneje predstavljati. V devetih letih, kolikor jih je otrok beograjskega Partizana preživel v Varšavi pri Legii, se je Radovića držal status enega najboljših nogometašev prve poljske lige.

O tem, kako dobro je igral v dresu varšavskega velikana, govori statistika. V Goraždu v Bosni in Hercegovini rojeni krilni napadalec je v ekstraklasi odigral zavidanja vrednih 227 tekem, ob tem pa sodeloval pri kar stotih zadetkih! Sam jih je zabil 54, zbral pa je tudi 46 podaj.

Toda navijači desetkratnega poljskega prvaka se nad Radovićem niso navduševali le v državnem prvenstvu, ampak tudi v mednarodnih tekmovanjih. Njegov zvezdniški trenutek se je zagotovo zgodil v sezoni 2014/15, ko je bil na prvi tekmi predzadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov mož odločitve ob veličastni zmagi Legie nad Celticom. Škoti so v Varšavi izgubili s kar 1:4, Radović je zabil uvodna dva gola in podal za tretjega. Poljaki so slavili tudi na povratni tekmi in za preboj v ligo prvakov bi se morali na zadnji stopnički pomeriti z Mariborom.

Toda zgodil se je zaplet, ki je še kako odmeval. Na Parkheadu je namreč štiri minute odigral tudi Bartosz Bereszynski, ki pa ni imel pravice nastopa. Zato je Uefa tekmo registrirala s 3:0 za Celtic, slednji je torej napredoval zaradi gola v gosteh! Varšavsko razočaranje je bilo ogromno, a Radović in soigralci so nato vseeno dobro igrali tudi v ligi Europa. V skupini L so zabeležili pet zmag (prvo jim je z golom priigral prav Radović), se prebili v izločilne boje, nakar jih je izločil Ajax.

LEGIA GA JE SPET ŽELELA
Radović, ki je sila vsestranski nogometaš in lahko v sistemu 4-3-3 igra na praktično katerikoli napadalni poziciji, se je od Legie poslovil pred letom dni. Odšel je kot heroj, klubu je namreč pomagal osvojiti kar sedem lovorik, od tega dva naslova prvaka.

Njegova naslednja postaja je bila Kitajska, tam je podpisal za Hebei China Fortune, kamor je pred kratkim odšel Gervinho, toda sreče ni imel. Življenje so mu grenile predvsem poškodbe, zato ni presenetljivo, da se je v kratkem vrnil domov. To so želeli izkoristiti pri Legii, kjer so nemudoma stopili v stik z njim. Ponudili so mu pogodbo, a obe strani dogovora le nista sklenili – menda je želel Radović ostati dlje kot zgolj do poletja.

V petek ga je nato pot zanesla tudi v Ljubljano, kjer je po naših zanesljivih informacijah več ur sestankoval s športnim direktorjem Olimpije Rankom Stojićem. Ni nam sicer uspelo dobiti odgovora, ali se je z Radovićem tudi dogovoril za sodelovanje, toda nikar ne bodite presenečeni, če bo izkušeni napadalec te dni uradno postal novi član vodilnega kluba PLTS. In mu bo potem le dana možnost, da bo lahko ogrožal gol Maribora.

Pri Olimpiji so se torej očitno odločili, da bodo v spomladanski boj krenili ne zgolj številčno okrepljeni, ampak tudi precej bogatejši z vidika izkušenj. Že pred tem je namreč pogodbo podpisal tudi 31-letni reprezentant Sierre Leone Julius Wobay.