Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2016 13:10:45
Deli članek:

Nekdanji čudežni deček in svetovni prvak s Srbijo podpisal za Domžale

nkdomzale.si

Domžale so dobile zelo pomembno okrepitev pred nadaljevanjem sezone.

Ob Kamniško Bistrico prihaja Filip Janković, nogometaš, ki so mu pri rosnih 16 letih napovedovali izjemno kariero. Nekdanji nogometaš Crvene zvezde je kot mladenič obetal ogromno, bil je proglašen za največjega srbskega talenta, pri rdeče-belih pa so bili prepričani, da so dobili novega dragulja.

Nekdanji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je Jankoviću, ki lahko igra na položaju napadalnega vezista ali na krilu, preizkusil se je tudi na desnem bočnem položaju - ponudil priložnost že pri 16 letih in 6 mesecih na tekmi z Ventspilsem, s čimer je Janković postal najmlajši nogometaš v zgodovini Crvene zvezde, ki je zaigral za prvo moštvo v evropskem tekmovanju. Vsi pri velikanu iz Beograda so polagali velike upe v Jankovića, toda razpletlo se je povsem drugače.

Številni prepiri in zamere so pripeljale do tega, da je Janković leta 2013 prekinil pogodbo s Crveno zvezdo - zaradi dolgov je dobil bitko na arbitražnem sporazumu - in se odpravil v Italijo. Podpisal je za Parmo - čeprav se je takrat na ves glas govorilo, da se bo preselil k Romi - , ki ga je posodila Catanii, zdaj bo torej zaigral za Domžale.

Janković še vedno velja za enega najbolj talentiranih srbskih nogometašev, ne nazadnje je s srbsko reprezentanco do 20 let poleti osvojil naslov svetovnega prvaka, Domžalčani pa bodo tako v kratkem času v svoje vrste sprejeli že tretjega talentiranega srbskega nogometaša. Pred časom sta dres Domžal nosila tudi Nemanja Maksimović - ki je ob Jankoviću osvojil naslov svetovnega prvaka - in Veljko Simić, ki ga na svetovnem prvenstvu zaradi poškodbe ni bilo.