Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.12.2015 10:06:34
Deli članek:

Mamić: Stojanović je odličen igralec

Reuters

Že nekaj časa ni skrivnost, da je Petar Stojanović pred izhodnimi vrati Ljudskega vrta.

Glede na vse informacije, ki v zadnjem času krožijo v javnosti, bi se moral zgoditi res precejšen zasuk, da bi najmlajši debitant v zgodovini slovenske reprezentance tudi v nadaljevanju sezone igral v vijoličastem dresu. V preteklem obdobju so se omenjala imena precej klubov, ki ga že dalj časa podrobno spremljajo in bi ga radi privabili v svoje vrste, najbolj svež je zagrebški Dinamo. Da naj bi se serijski hrvaški prvaki resno spogledovali z 20-letnim Ljubljančanom, smo izvedeli iz zelo zanesljivega vira, nakar so nam še zagrebški novinarski kolegi prišepnili, da je zelo mogoče, da se v tej smeri nekaj dogaja. Ker modri iščejo primerno nadomestilo za Iva Pinta.

Pod Kalvarijo so se zavili v molk. Naših namigov niso potrdili, vendar jih niso niti zanikali, zato nam kakopak ni preostalo drugega, kot da preverimo utrip tudi na drugi strani. V Zagrebu. Z vedenjem, da je ekskluzivnost utopično pričakovati, pa vendarle.
Je torej Petar Stojanović na radarju Dinama in ali so modri morda že povlekli kakšne bolj konkretne poteze, da bi ga privabili v svoje vrste? "Vsekakor gre za zelo dobrega, odličnega igralca. Njegova kakovost je znana, toda kar zadeva Dinamo, smo na tem položaju dvojno pokriti. Imamo Iva Pinta in Alexandruja Matela, zato Stojanović za nas ni opcija," je v ponedeljek dopoldne odvrnil Zoran Mamić in dodal, da za 25-letnega Portugalca sicer obstaja povpraševanje, a da za zdaj menda ni nič konkretnega.

Toda dejstvo je, da trener in športni direktor modrih o zanimanju za Iva Pinta ni bil ravno iskren, a tako pač je v tem poslu. Že danes bo namreč postal nekdanji član Dinama, kariero bo nadaljeval v premier ligi. Po opravljenih zdravniških pregledih bo podpisal pogodbo z Norwich Cityjem, Angleži bodo odšteli tri milijone evrov odškodnine. Je zdaj torej Petar Stojanović bližje selitvi v hrvaško prestolnico?

Kjer je dim, je po navadi tudi ogenj in še naprej smo prepričani, da se na relaciji Dinamo-Maribor skoraj gotovo nekaj kuha. Uradne zagrebške ponudbe v Ljudskem vrtu najbrž res še ni, a to nikakor ne pomeni, da modri z vijoličastimi niso navezali stika. Naše informacije pravijo, da so ga, ampak tudi to seveda še ne pomeni, da je posel pred uresničitvijo. Niti po naključju, naposled bo razplet zgodbe odvisen od številnih dejavnikov, na odgovore bo treba še nekaj časa počakati.

Sicer pa Zagrebčani ne skrivajo, da so z dogajanji na slovenskem prizorišču nadvse dobro seznanjeni. "Seveda jih spremljamo, prav tako kot nekatere igralce, ki bi utegnili biti zanimivi za naš klub. Njihovih imen seveda ne bom razkrival, to ni informacija, ki bi jo rad delil z javnostjo. Naj to ostane naša skrivnost," se je nasmejal Zoran Mamić.