Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2015 08:46:23
Deli članek:

Sočno obstreljevanje nogometnih legend: bitka Capella in Ronalda

vszi

Fabio Capello in Ronaldo sta se zapletla v čisto pravo medijsko bitko.

Skupaj sta sodelovala pri Realu iz Madrida, toda Fabio Capello in Ronaldo se očitno nista kdo ve kako razumela. Vsaj tako gre soditi na podlagi čisto prave medijske bitke, v katero sta se zapletla sloviti Italijan in legendarni Brazilec. Dvojec je bil pri Realu skupaj sodeloval v prvi polovici sezone 2006/07, nakar je kraljevi klub Ronalda januarja 2007 prodal Milanu. Pri tem, da je moral oditi, je očitno vlogo odigral tudi Capello, ki še danes nima najboljšega mnenja o Il Fenomenu.

"Po dopustu se je v Madridu pojavil s kar 96 kilogrami. Prosil sem ga, naj shujša, naj poskrbi, da bo tehtal med 88 in 90 kilogrami, toda moje besede so bile brez haska. Ni dvoma, da je bil velik zmagovalec, toda za ekipo je bil negativni vodja. Ko smo ga januarja prodali, se je celotno okolje spremenili in v drugem delu sezone smo nadoknadili devet točk zaostanka za Barcelono," je Capello izstrelil ostro puščico v smeri napadalca, ki je za Real v petih letih zabil 83 golov na 127 tekmah.

Toda danes 39-letni Ronaldo mu ni ostal dolžan. "Dokler ga ni povozil čas, je bil odličen trener. Nekje v devetdesetih. Toda ko je prišel k Realu, mu je kot trenerju že odklenkalo, dejansko sploh ni bil več sposoben motivirati svojih nogometašev. Dokaz tega je, da v kasnejših letih z nikomer, ki ga je vodil, ni uspel osvojiti niti ene lovorike," je poudaril Ronaldo Luis Nazario de Lima.