Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2015 21:28:22
Deli članek:

Mourinha vabi "najslabša na svetu": Plačilo v hrani in domača žival!

Odstavljeni trener Chelseaja, ki je resen kandidat za vodenje Manchester Uniteda, je dobil povsem drugačno ponudbo.

Ibis je nižjeligaški brazilski klub iz zvezne države Pernambuco, ki si uradno pravi najslabša ekipa na svetu. Naziv se ga je sprva prijel kot vzdevek na prehodu iz sedemdesetih v osemdeseta leta, posebej v treh letih in nekaj mesecih, v katerih v vseh tekmovanjih ni uspel vknjižiti niti ene same zmage. 

Kar je bilo sprva zelo mučno, je sčasoma postalo simpatično, naziv so se celo napisali pod grb, na stadion in na uradne papirje ter se z njim ponašajo še danes. V skladu s tem imenom in tradicijo pa se tako tudi obnašajo: brez pritiskov, brez zahtev po zmagah, umirjeno, zabavljaško. In taka je tudi njihova ponudba. 

Z uradnim dopisom, na katerem je poleg grba prav omenjeni naziv, so se obrnili na Joseja Mourinha in mu ponudili dveletno pogodbo. Plačevali bi ga s slastnimi brazilskimi dobrotami iz tistega dela države, ob idiličnem domovanju pa bi mu priskrbeli tudi domačo žival po želji.

Poznavajoč Mourinha kot ljubitelja psov, bi verjetno izbral slednjega, brazilski snubci pa so mu dali tudi jasno vedeti, da ne bo pod rezultatskim pritiskom. Vsaj ne takšnim, kakršnega je vajen. Kot so pojasnili Brazilci, bi namreč do prekinitve pogodbe lahko prišlo le v primeru predobre igre in prevelikega števila zmag. Za najslabšo ekipo na svetu se to pač ne bi spodobilo.